Oprichter Pegida migreert naar Tenerife

lutz_bachmann_2015
Bachmann. Foto: Wikipedia

Lutz Bachmann, de oprichter van de neonazi-beweging Pegida, is verhuisd naar Tenerife. Volgens Bachmann zélf omdat hij in Duitsland bloot staat aan ‘vervolging’. Bachman zegt dat hij regelmatig bedreigd werd en dat er ingebroken is in zijn woning.

Bachmann beweert tweewekelijks naar Duitsland terug te zullen keren om deel te nemen aan betogingen van Pegida, maar ontbrak afgelopen maandag in Dresden. Bachmann zou op Tenerife werk  hebben gevonden. Volgens hem is het van geen enkel belang waar iemand werkt of woont, zolang hij/zij ‘de zaak’ maar met volle overtuiging steunt.

Bachmann stapte in januari 2015 op als voorzitter van Pegida nadat hij zo stom was geweest zich op Facebook te vermommen als Hitler. Bachmann zélf beweerde dat er sprake was van een grap, maar niet iedereen tuinde daarin: volgens veel mensen onthulde de Pegida-voorzitter daarmee zijn ware politieke voorkeur.

Bachmann is onverminderd populair bij de rank and file van Pegida, maar heeft het bij veel (voormalige) prominenten van de beweging verbruid. Dat hangt niet alleen samen met zijn verkleedpartijtjes, maar ook met het feit dat Bachmann er geen been in ziet fondsen van de beweging voor eigen gebruik aan te wenden. Zo zouden er duizenden euro’s naar zijn advocaat en zijn vrouw zijn gegaan. Reden voor voormalige Pegida-prominent Thomas Tallacker spottend op te merken dat het geld dat tijdens de betogingen van Pegida ingezameld wordt, vooral gebruikt zal worden ‘om een goede pensioenvoorziening voor Lutz te regelen’.

Bron: Sächsische Zeitung