De opheffing van de bibliotheek van het KIT blijft een barbarenstreek

Het is niet alleen de collectie boeken, het is de plaats en de context waarin de collectie zich bevindt die vernield wordt door een cultuurvijandig regime. Ik heb hier al gezegd wat ik gemeend heb te moeten zeggen. Het maakt allemaal niet uit voor de Timmermansen en Bussemakers.

De bibliotheekcollectie van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam zal toch niet verdwijnen.

Een deel van de stukken komt in beheer bij de Universiteit Leiden. Het overige deel van de collectie gaat naar Urk en het Vredespaleis in Den Haag.

Bron.

Zie ook hier.

12 gedachten over “De opheffing van de bibliotheek van het KIT blijft een barbarenstreek”

  1. Erger dan een troep voetbalhooligans welke door de stad trekt is een troep politici door een toevalligheid aan de macht gekomen en welke de kans schoon ziet de term ‘vandalisme’ een geheel nieuwe betekenis te geven.

  2. AT5 had het mis, ze hebben de tekst dan ook inmiddels aangepast. Het merendeel van de collectie wordt gewoon nog steeds doorgedraaid, naar verluidt gaat het om zo’n 700.000 boeken.

  3. Onze herinnering moet worden uitgewist. Zo kan Balkenende weer opnieuw gaan kraaien over waarden en normen. Dat het versnipperen van boeken het doden van geestelijk leven is, en dus van mensen, zou dat in de hoofden van deze barbaren nog op kunnen komen? Ik vrees van niet. Lieden die dit beleid bedenken maar ook degenen die het uitvoeren zullen ook mensen doden zonder te beseffen wat ze doen. Zij zijn mensen zonder gevoel geworden en kunnen moorden zonder het bloed aan hun handen zelfs maar op te merken.

  4. Hé LeRoi! Gaaf man dat je er weer bent! Echt fijn: ik heb je gemist en ik was daarin vast niet de enige. Ik hoop dat het je goed gaat.

  5. De goden of duivels wilden me nog niet dus blijf ik nog maar wat op deze planeet rondspoken. Ik had even pauze nodig, het gaat goed, dank u. Dat er nog geen goede revolutie is vind ik wel veel beetjes jammer. Aan de slag maar weer.

  6. Jaja ik doe mijn best maar nu genoeg Heintje Davids gedaan in dit draadje. Ik moet volgende week nog aangesloten worden via een internetdraad want dit is een telefoon en dat is honderd keer niks.

Reacties zijn gesloten.