Opheffertje

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en alle zeilen worden bijgezet. Er moet worden bezuinigd, gemeenten krijgen er taken bij, de zorg staat onder druk en de toekomst van allerlei voorzieningen wordt onzeker door tekorten op de begroting. In de landelijke media is er voor lokale zaken weinig aandacht, behalve als het om een optreden van een landelijk politicus gaat als onderdeel van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daar is niks mis mee, zolang het om de lokale politiek gaat. Maar soms gaat het nergens over. Zo moest Geert Wilders voor de campagne in Den Haag op de foto met ‘geweldige’ voorbijgangers en hun huisdieren en mocht lijstduwer Machiel de Graaf, eerder fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, de foto’s maken van de ontmoetingen van zijn politieke meester. De boodschap is verder simpel. Heeft u ook een hekel aan anderen? Stem dan op hen die door Wilders persoonlijk zijn goedgekeurd. Anders gaat het land ten onder en Den Haag dus ook.

In Nederland heeft de PVV maar in twee gemeenten kandidaten, maar toch weet men de landelijke media te strikken voor hun irrelevante lokale standpunten. Eerst mocht Geert Wilders ons vertellen dat Den Haag wel wat minder Marokkanen mocht hebben. Er was enige ophef, maar ja, we leven in een land waar vrije meningsuiting onbereikbaar hoog in het vaandel staat en ondertussen is het volk wel gewend aan de uitspraken van een eenmanspartij die al 10 jaar roept dat hij de volgende premier wordt en Nederland binnen 15 jaar voor 50% uit negroïde communistische moslims bestaat als hij niet gekozen wordt. Wilders heeft daarom alleen maar ontmoetingen met ‘fantastische’ mensen die op hem stemmen en adviseert bij de gemeenteraadsverkiezingen vooral op lokale partijen te stemmen, waar de lokale PVV-klonen, de Leefbaren, Fortuynisten, NVU en Centrumdemocraten dankbaar gebruik van maken. De PVV doet weliswaar niet overal mee, er zijn heel veel partijtjes die exact hetzelfde willen: de rechten en vrijheden van anderen afpakken.

In Den Haag sloot Wilders in de allerlaatste minuten aan bij het grote lokale verkiezingsdebat om te vertellen dat hij geen zin had in een discussie. In Almere kwam hij in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen met het idee dat PVV-kamerlid Joram van Klaveren burgemeester moest worden van Almere. Hij woont immers al in Almere en ‘het volk’ heeft behoefte aan iets nieuws en de PVV was nu aan de beurt. Het bericht werd gevolgd door uitingen van oneindige dankbaarheid van de PVV-aanhangers via de sociale media en lovende woorden van marginale opiniemakers. Gelukkig wordt de keuze van een burgemeester vooralsnog bepaald door een kandidatencommissie die voordraagt en gevolgd door een benoeming van hogerhand. Dat maakt dat Joram van Klaveren kansloos is ooit burgemeester te worden, tenzij een burgemeester in de toekomst als een volksvertegenwoordiger wordt gekozen en de PVV opnieuw, maar dan lokaal, in een coalitie met de VVD, minderheden hun vrijheden en rechten gaat afpakken. Dan wordt Almere wellicht de eerste stad van Nederland waar bij de ingang staat ‘Marokkanen niet gewenst’.

Vandaag is er landelijke ophef over een uitlating van Fouad Sidali die op Twitter Wilders met Hitler vergeleek, later zijn woorden weer terugnam, maar om begrip vroeg wat voor emoties de uitspraken van Wilders oproepen. Wilders reageerde triomfantelijk dat PvdA-voorzitter Spekman Sidali had teruggefloten met “verstandig” en de suggestie dat Sidali maar beter naar Marokko kon teruggaan. Media en politici vielen over elkaar heen met hoe onverstandig de uitspraak van Sidali was. Dat Wilders de afgelopen 10 jaar alle moslims en heel links met fascisme vergeleek is nooit een issue geweest, want dan valt het onder de noemer ‘vrijheid van meningsuiting’. Ook is er ophef omdat PvdA-minister Asscher het waagde Hagenezen op te roepen niet op de PVV te gaan stemmen. Dat heeft hij helemaal niet gezegd, maar dat is het beeld wat wordt verspreid en zo’n oproep, dat mag natuurlijk niet. Wilders mag wel oproepen op niemand behalve hemzelf en aanverwanten te stemmen en zijn gewenste discriminatie van minderheden met ons delen. Er is namelijk niemand die hem terugfluit.

3 gedachten over “Opheffertje”

  1. Hilarisch al die dubbele standaarden.

    Het wordt nog grappiger zodra de dubbele standaarden tegen elkaar gaan botsen.

  2. Bedoelde wilders nou te zeggen dat het dan tijd word voor een negroide communistische moslim PM?

  3. Hoe waar je stuk ook is, ik ben op het punt gekomen dat ik denk dat we een cordon sanitaire om Wilders moeten leggen. De man is zo publiciteitsgeil dat ie om de haverklap wat roept dat de gemoederen bezighoudt. Negeren die man! Dat wordt zijn grootste straf.

Reacties zijn gesloten.