Openbare toegang tot #StandingRock Kamp vanaf 5 december gesloten

Verklaring van Standing Rock Sioux stamhoofd Dave Archambault II:

Vandaag verklaarde het US Army Corps of Engineers, dat op 5 december, zij al het gebied ten noorden van de rivier Cannonball te sluiten, dat is waar het Oceti Sakowin (Standing Rock) kamp ligt. In de brief staat dat vanwege bezorgdheid over de veiligheid, het land voor het publiek zal worden gesloten en dat er zal worden gezorgd voor een “vrije-meningsuiting-zone” ten zuiden van de rivier de Cannonball op het land van het Army Corps of Engineers.

Onze stam is diep teleurgesteld over dit besluit van de Verenigde Staten, maar onze vastberadenheid om ons water te beschermen is sterker dan ooit. We vragen aan iedereen die dat kan, een beroep te doen op president Obama en het Army Corps of Engineers om de toekomst van onze mensen in overweging te nemen en alle vergunningen en recht om de Missouri River net ten noorden van ons land over te steken af te wijzen en het verdrag over ons land te eerbiedigen. Toen Dakota Access Pipeline deze route koos, hebben ze geen rekening gehouden met onze sterke oppositie. Onze bezorgdheid en bezwaren zijn, tijdens een vergadering op 30 september 2014, duidelijk aan hen verwoord. Hieronder de audio-opname van onze raadsvergadering waarin DAPL en de ND Public Service Commissie deze route aan ons voorlegden. We vragen de Verenigde Staten om te stoppen met de pijpleiding en deze te verplaatsen buiten onze verdrag-gebieden.

Het is zowel jammer als ironisch dat deze aankondiging komt de dag nadat dit land Thanksgiving vierde- een historische uitwisseling van goodwill tussen indianen en de eerste immigranten uit Europa. Hoewel het nieuws bedroevend is, is het – gezien de behandeling van onze mensen de laatste 500 jaar – helemaal niet verwonderlijk. We hebben veel geleden, maar we hebben nog steeds hoop dat de president zijn verzekering om het hoofdstuk van gebroken beloften aan onze mensen en vooral onze kinderen te sluiten, na te komen.”

(bron)

1 gedachte over “Openbare toegang tot #StandingRock Kamp vanaf 5 december gesloten”

  1. Pingback: #StandingRock protestkamp wordt niet ontruimd maar belegerd | Krapuul

Reacties zijn gesloten.