Op een bewolkte donderdagmiddag besloot de Volksvertegenwoordiging tot oorlog tegen de koppensnellers

De geschiedenis herhaalt zich – of zij wordt als film achteruitgedraaid.
Toen “Nieuw-Guinea” Nederlands moest worden – voor de zekerheid werd de beoogde hoofdplaats Hollandia genoemd als sliepuit tegen de Duitsers die ook een stuk van het eiland wilden – wist men in beschaafd Nederland heel zeker dat dit gebied werd bevolkt door kannibalen en koppensnellers. Die moesten “gepacificeerd” worden en beschaafd, deze gewoonten hadden ze maar na te laten. Wat leerzame knallen uit een revolver tegen recalcitrante Papoea’s hielpen, zoals de latere procureur-generaal Gonsalves fijntjes deed: even vijf mensen doodpaffen, omdat je het kan.
De instemming met deze beschavingsactiviteit is tot heden Kamerbreed.

De koppensnellers die nu in het nieuws gebracht worden laten hun praktijken zien op filmpjes op het internet. Het is wat moeilijk om ze dan helemaal onbeschaafd te noemen, maar gevaarlijk zijn ze wel. Meent het grootste deel van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Ik sloeg vanochtend even Veestboek op en zag een Groenlinkspersoon leden en aanhangers van de Partij voor de Dieren ongewassen betweters noemen. Of je je daarmee inlikt bij de nieuwe politieke vrienden als de PVV en de rest is maar de vraag. Maar het is een feit: de SP en de PvdD zijn de enige partijen die niet willen meedoen aan een oorlog tegen Youtube-koppensnellers. Een tegenstem die een historische Afwijzing van de Beschaving zal heten in de ogen van Wilders en Van Ojik.

5 gedachten over “Op een bewolkte donderdagmiddag besloot de Volksvertegenwoordiging tot oorlog tegen de koppensnellers”

  1. Ja, maar ook een tegenstem die als een dikke plus zal worden onthouden evenals de namen en de partijen van degenen die Nederland andermaal in een oorlog hebben gestort en derhalve straks iets te verantwoorden hebben.
    Noot: de minister van etnische registratie Lodewijk Asscher kreeg nog niet zo lang geleden een prijs vernoemd naar oorlogsmisdadiger Gonsalves. Hij aanvaardde de prijs zo meldden de media destijds ‘met trots’….

  2. @Duif, heb je zeker gelijk. Zodra de economie geen uitzicht heeft gaan de machtige heren de oorlog voeren, maak niet uit waar…Het is de kern van de Westerse neoliberalisme.

    @Arnold, “SP en de PvdD zijn de enige partijen die niet willen meedoen aan een oorlog tegen Youtube-koppensnellers.”

    Het is blijkbaar te laat om oorlog tegen de oorlog-misdadiger Gonzalves te voeren, omdat hij vast onderdeel van het Staat geworden is, getuige de prijs dat wordt uitgereikt. Nu nog even wachten of de Duitsers naar ons voorbeeld mogelijk een prijs op de naam van Hitler gaan uitreiken. Je weet maar nooit.

  3. Bij brute onmenselijkheid, die jezelf, bekenden of je wereldfellows treft, past slechts humane zelfverdediging. Met name een pacifistische mentaliteit zal gelukkig wel verhinderen dat zelfverdediging onbeheerste wilde wraak met stiekeme bijgedachten wordt. Wat zelfverdediging in wereldverband betreft zou je hopen dat we al een goed functionerende VN zouden hebben en meteen toepasbaar internationaal recht dat onmenselijkheid effectief aan kan pakken, en zoals je dat in een democratische staat ziet gebeureen, vaak zelfs kan voorkomen. Nu moeten we ons behelpen zoals al eerder in de recente gechiedenis met een bond van humane dappere machten. ja ook met al hun te kritiseren gebreken, die hopelijk na ingrijpen ook zorgen dat getroffen mensen, zoals ook de Duitsers weleer, weer op de been worden geholpen. Hoe kom je erbij om beheerste zelfverdediging in democratisch besluit te verwarren met oud koloniaal blank agressief gedrag!?

Reacties zijn gesloten.