De Europese Commissie heeft Oostenrijk maandag gewaarschuwd dat zijn beleid ten aanzien van het bankgeheim het land zou achterlaten in een ‘eenzame en onhoudbare positie’ als het niet dezelfde regels zou volgen als de andere landen inzake het uitwisselen van informatie over buitenlandse rekeninghouders. (EurActiv)
Oostenrijk en Luxemburg komen onder vuur te liggen in de eurozone. De brand woedt uiteraard ontzettend langzaam, maar gestaag. Nederland zal de dans evenmin ontspringen wat betreft zijn voordelige belastingbeleid voor buitenlandse ondernemingen (postbusfirma’s).
U bent Malta vergeten.
Cyprus, dan Slovenie, en dan Luxemburg en Malta aan de bedelstaf ?
Het gaat goed met de bom Euro genaamd.
Italie en Spanje hebben geweldige cijfers bekend gemaakt wat betreft hun industriele productie.
Zijn aanbeland op niveau 1994.
Jean-Claude Juncker heeft gisteren plotseling aangekondigd dat Luxembourg wil grotendeels afrekenen met de bankgeheim en bereid is alle gegevens ook automatisch (softwarematig) bij transacties aan te bieden.
Lijkt me zeker een vooruitgang. Nu nog kijken of iemand in onze regering gebruik van deze gelegenheid wil maken.
(aardbeving 3,0 binnen de gelederen van VVD)
@1: Theo Gerris.
1994 ?
Gut wat erg.
GEWIST ivm REGELS (DRAAIDEURTROL)
@4: Jaap:
egwaar? maar dan ook de 1994-prijsjes hè?
Reken dan nog maar eens.
Lekker boeiuh zeg. Nee, hier schrijf ik geen uitschreeuwteken achter, daar heeft Het Gewone Wij-Volk inmiddels alle patenten op gejat.
Update: Nederland sluit zich aan bij kopgroep.
Vijf landen in de EU (Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk en Italië) willen automatisch gegevens uitwisselen over spaartegoeden. Nederland en Polen sluiten zich daarbij aan.
Is Rutte links of gek geworden? Geen van beide. Het gaat om de Amerikaanse markt. De VS verlangen uitwisseling van bankgegevens met Europese landen. Daarvoor is een verdrag in de maak. Willen Nederlandse banken in de VS zaken blijven doen, dan moeten ze bepaalde gegevens uitwisselen met de Amerikanen.
Het zou van de zotte zijn waneer de VS meer bankgegevens tot hun beschikking krijgen dan de EU-lidstaten onderling. Een inter-Europese afspraak gaat in een moeite door.
Dat de EU slecht werkt, dat een federaal model dringend noodzakelijk is, toont dit akkefietje nog maar eens. Pas na dwang van de kant van de VS kunnen de EU-lidstaten gegevens onderling uitwisselen. En dan nog spartelt Oostenrijk behoorlijk tegen.