Ook om te lachen: de Piratenpartij

Als enige niet in de Staten-Generaal vertegenwoordigde partij steunde de Piratenpartij het malle Oekraïnereferendum van eerder dit jaar. Het heeft de club geen grootse publiciteit opgeleverd. Wel heeft de PP nu een vrouwelijke lijsttrekker, als zij een zetel haalt zou Marianne Thieme niet meer de enige vrouwelijke fractievoorzitter zijn (ceteris paribus, uiteraard). Maar de Piratenpartij weet weer voortreffelijk de verkeerde keuze te doen: het bestuur is voltallig overgestapt naar “Forum voor Democratie”, dat natuurlijk HET grote succesnummer gaat worden in maart 2017.

Het bestuur, onder voorzitterschap van voormalig Bouwfraude-klokkenluider Floor Drost, verwijt [lijsttrekster] Van de Leest dat zij de partij heeft ‘gekaapt’ en achter de rug van het bestuur en de ledenraad om opereert.

Volgens Drost komt het programma van Forum voor Democratie het dichtst bij de oorspronkelijke standpunten van de Piratenpartij. Het opgestapte bestuur verwijt Van de Leest dat zij zich buiten het bestuur om vertrouwelingen om zich heen heeft verzameld dat als een soort ‘schaduwbestuur’ opereert. Een aantal van die vertrouwelingen staat op de conceptkieslijst, terwijl ze geen lid van de partij zijn. „Alles moet in besloten clubjes, met als enige doel: geen reputatieschade voor de lijsttrekker”, aldus de opgestapte voorzitter van de partij in een vanochtend verstuurde interne mail. „De manier waarop de partij nu wordt gegijzeld, is niet de situatie waarvoor ik verantwoordelijk wil zijn.”

NRC.

1 gedachte over “Ook om te lachen: de Piratenpartij”

  1. Pingback: Soap rond Piratenpartij, deel II | Krapuul

Reacties zijn gesloten.