Ontmoeting met vijftienjarige wateractiviste

Greta Thunberg krijgt de meeste aandacht maar zij is lang niet de enige van haar leeftijd of jonge die van zich doet spreken. Hier iets over een vijftienjarige oorspronkelijk-Canadese:

De native Canadese Autumn dit jaar nog voor de International Children’s Peace Prize was genomineerd, vraagt al sinds haar achtste aandacht voor de bescherming van water. Dat zal ze op 28 september ook doen tijdens de Youth Climate Summit van de Verenigde Naties. Maar vorig jaar speechte ze hier al over bij de VN. “Veel mensen geloven niet dat water leeft of een ziel heeft”, betoogde ze plechtig, gestoken in haar culturele klederdracht.

Mijn mensen geloven dat dit wel het geval is… Wij geloven dat water heilig is omdat wij uit water geboren worden en negen maanden lang in water leven… Mijn hart is niet te koop, noch ons water of land. Wij zijn water – we komen uit water – en als het water ziek is, zijn wij ziek.

De vijftienjarige is de Anishinabek Nation Chief Water Commissioner. Dat houdt in dat ze leider is van een belangengroep voor veertig First Nations in Ontario, de dominante inheemse bevolkingsgroep in Canada.

– Lees verder bij de bron