Onduidelijkheid over komst Wagensveld naar JOVD-congres

Edwin Wagensveld (tweede van links) in zijn favoriete tenue

Het is onduidelijk of neo-nazi en veroordeelde belastingfraudeur Edwin Wagensveld het najaarscongres van de JOVD daadwerkelijk zal verblijden met zijn aanwezigheid. De JOVD maakte gisteren bekend dat Wagensveld één van de sprekers zou zijn, maar nadat er een storm van kritiek opstak – ook in eigen kring – rook het bestuur van de VVD-jongeren blijkbaar onraad. De naam van Wagensveld werd geruisloos van de gastenlijst afgevoerd en het bestuur van de JOVD hult zich in stilzwijgen.

Anne Fleur Dekker, een van de andere gasten, heeft inmiddels aangegeven niet te zullen verschijnen als Wagensveld komt. Wat eerlijk gezegd meer is dan we van deze FVD-apologete verwacht hadden. Dekker werd vorig jaar – toen ze nog net deed alsof ze links was – ernstig bedreigd door aanhangers van Pegida.

Wagensveld kan uiteraard rekenen op de steun van Yernazi Ramautarsing, de extreemrechtse partijhopper die zelfs voor de FVD te racistisch was. Yernazi zal op het najaarscongres zijn licht laten schijnen op het onderwerp ‘diversiteit’. Vreemd genoeg staat zijn aanwezigheid niet ter discussie, hoewel hij natuurlijk geen haar beter is dan Wagensveld.