Ondernemers vertrouwen VVD-CDA politiek niet

Ondernemers zijn niet te spreken over het gevoerde VVD-CDA-beleid richting ondernemers. Niet voor niets is de VVD niet echt meer de partij voor ondernemers . De bewering dat Rutte I iets betekend heeft voor ondernemers moet met een pak zout worden genomen.

81% van de ondernemers ondervond in 2012 invloed van de politiek op de bedrijfsvoering en winst. Over die invloed waren de meesten niet te spreken: 44,9% bestempelde die als negatief, 32% als neutraal, slechts 3,7% als positief.

Europa is een groot onderwerp voor ondernemers. 73% vindt standpunten van de partijen daarover erg belangrijk. Nog iets hoger scoorde standpunten over ondernemerschap, voor 75% speelt dat een grote rol in de keuze op politieke partijen.

Verkiezingsprogramma VVD wil dat werkgevers niet de WW hoeven te betalen
Mark zijn handtekening staat weliswaar (we weten inmiddels hoeveel die hanenpoten waard zijn) onder het betalen door ondernemers van de eerste zes ww-maanden in het Kunduz-akkoord. Ondernemers weten gewoonweg niet wat ze aan de VVD hebben. Wat ze wel weten is dat de VVD vooral de mythe in stand wil houden dat zij er voor ondernemers zijn. Vandaar ook de Giga-aanwezigheid van ondernemers op de verkiezingslijst (= nul ondernemers) of mensen met een bedrijfskundige achtergrond (=nul praktiserend)