Onderduiken aan de orde? – de zaak van Anne Fleur Dekker

stenen
Het eenvoudigste berichtje foutloos tikken gaat niet, maar wie weet hoe goed ze met stenen gooien zijn

Anne Fleur Dekker wordt dezer dagen zodanig bedreigd dat zij ondergedoken is.
Zij is een nogal uitgesproken naar voren komen activiste op het gebied van vluchtelingen, dierenbevrijding en meer. En zij uit zich op blogs, ook op sites waar ik liever niet naar verwijs (socialisme.nu zal ik wel noemen) en op twitter.

In kringen van Schorem voor Democratie, zo mogelijk nog viezer dan PVV-aanhang, neemt men haar kwalijk dat zij wil documenteren hoe vrouwvijandig en racistisch Thierry Aapdagen Baudet is. Een dergelijk streven wordt niet op prijs gesteld, we hebben al gezien hoe zij een dominee in zijn gemeentekerk vermaanden op te rotten naar zijn eigen land (moslims uitdrijven is duidelijk niet genoeg voor die lui, en dat respect voor het joods-christelijke valt ook reuze mee).

Toen een of andere Belgische griezel vorig jaar opriep een moskee te bekogelen met vijfhonderd stenen twitterde Dekker dat het wel een “ludieke actie” zou zijn Wilders met vijfhonderd stenen te bekogelen. De geachte afgevaardigde is zo bij de tijd dat hij hier een paar dagen geleden “aangifte” over gedaan heeft. Het tweede stuk schorem voor democratie in de Tweede Kamer der Staten-Generaal vond het naar ik vernomen heb belangwekkend het over haar te hebben in een of ander patjepeeërsprogramma.
Op verkiezingsdag was zij voorzitter van een stembureau in Hilversum. PVV-ers weten zeker dat zij met sjoemelen aan de “nederlaag” van hun Führer heeft bijgedragen. Deze lieden hebben werkelijk geen enkel benul hoe zoiets als verkiezingen in hun werk gaan in Nederland.

Dekker wordt nu met de dood bedreigd. Zijn we al zo ver dat je moet onderduiken voor het fascistisch gespuis in Nederland?