Onder Halsema word je afgevoerd als demonstrant

Nee, dit is geen klassejustitie – dat is zoals ik laatst nog geschreven heb, gelijk recht voor ongelijken. Maar fors gesponsorde agro-industriëlen – het is een idelogisch truukje om die lui “boeren” te noemen, echte boeren hebben geen tijd voor ultrarechtse oproerkraaierij – daar wordt voor geknipmest en de lieve zachte mensen die aandacht willen voor het uitsterven van de mens worden de stad uitgesleept of:

De 130 opgepakte klimaatactivisten in Amsterdam krijgen een boete van 380 euro voor het niet-opvolgen van een politiebevel, meldt het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag. Zo’n vierhonderd betogers blokkeerden zaterdag de Blauwbrug in de hoofdstad, die inmiddels weer toegankelijk is voor verkeer.

Bij de blokkade zijn bijna evenveel mensen aangehouden als tijdens de gehele rest van de protestweek: de teller stond voor zaterdag op 150 aanhoudingen. De arrestaties zijn verricht omdat de betogers het bevel van de politie om zich te verplaatsen niet opvolgden, meldt het OM.

Alle betogers zijn door de politie afgevoerd. Circa 250 mensen die niet gearresteerd zijn, zijn met lijnbussen naar Sportpark Melkweg aan de rand van de stad gebracht. De politie noemt dit een “bestuurlijke verplaatsing” die mogelijk is dankzij de noodverordening die vanwege de blokkades is afgekondigd in de hoofdstad.

Bron.
De methode-Koppejan, ongestraft en zonder straf in zicht te stellen voor de afgevoerden (het staat er!) onder burgemeester Halsema, namens GroenLinks, en een schril contrast met hoe er tegen “de boeren” wordt opgetreden.