De omloopsnelheid in het verpleeghuis moet omhoog

De bruine stinkkabinetjes van Rutte waarin nu ook de sociaal-democraten met verve de markwaanzin omarmen, zorgen ervoor dat het ene na het andere verpleeghuis sluit.Terwijl het aantal ouderen dat zorg nodig heeft juist groter wordt. Nu zou je kunnen redeneren, prima want zo leuk zijn die huizen niet, maar zorg er dan voor dat er thuis meer opvang mogelijk is. Maar nee, ook dat is en wordt grotendeels wegbezuinigd. U zoekt het maar uit. Het zal de VVD en de PvdA aan hun reet roesten.

vuilniszakken
DE RESTANTEN VAN VADERS SPULLEN

Er overlijden in de tehuizen vanzelfsprekend nogal wat oude en zieke mensen, en de enige oplossing van de marktidioten, waar geld de enige waarde is die nog geldt:: zo snel mogelijk die kamer leeghalen en een nieuwe bewoner erin. Iedere dag een kamer leeg is weer  €€€€€€’s minder. Dus wegwezen met dat lichaam en die spullen, of ze u nu dierbaar zijn of niet.

De Consumentenbond onderzocht 152 verpleeg- en verzorgingshuizen en ontdekte dat de kamer soms al binnen een of twee dagen leeggeruimd moest worden.

Een lezer zegt in de Gezondgids dat zijn schoonmoeder nog niet eens gecremeerd was toen haar kamer al ontruimd moest worden. Anderen schreven aan het blad dat ze de spullen van hun dierbare in vuilniszakken gepropt terugvonden in de berging.

Zo doen we dat in dit land, het is 2013. Je dierbare is overleden, en dan moet je de begrafenis regelen en alle verdere emoties ook nog verwerken. Daar krijg je de tijd niet meer voor. Eén van onze gastredacteuren schreef ooit een lang blog hoe het zijn moeder en de nabestaanden verging in een soortgelijke situatie.

Er zijn regels, de kamer moet binnen 7 dagen leeg zijn. Maar ook dat is uiteraard veel te snel. Het wordt echt tijd dat het fatsoen en de menselijkheid weer eens belangrijk gaan worden. Ik weet alleen niet hoe, het huilen staat me nader dan het lachen als ik deze berichten lees…

De zorgvilla’s rijzen als paddestoelen uit de grond. Kennen die dit “probleem” ook? Alles binnen een week ruimen, of anders vindt u de spullen in de kelder gedonderd terug?

 

 

5 gedachten over “De omloopsnelheid in het verpleeghuis moet omhoog”

 1. Dat is niet van de laatste tijd ,verleden jaar overleed een vriend van mij ,de nabestaanden ,moesten binnen 3 dagen de kamer ontruimen .

 2. @1:

  Zo. Smeerlappen, alsof je niets anders te doen hebt als iemand overleden is. Stelletje empathisch gestoorden is het.

 3. @2 En het mooiste was dat het is een instelling waar onze stoepen schrobber van VVD huize toen interim directeur was .Maar ja dat beleid past in hun straatje ,en indien je reclameert veegt hij de klacht wel weg want vegen kan hij .Trouwens veel van VVD huize kunnen vegen als de beste ,vooral hun blazoen .

 4. zouden er geen verbeteringen te verwachten zyn by meer vrywilligers en minder managers, coordinatoren, bestuursleden etc.?

  het staatssocialisme mondde uit in een ramp, de combinatie kapitalisme/marktdenken lost de problemen ook niet echt op.

  Daarom meer democratie, meer vryheid, minder betutteling door de staat.

 5. @4:

  [ het staatssocialisme mondde uit in een ramp ]

  Was dat hier?

  [ meer vrywilligers en minder managers ]

  Oja, meer vrijwilligers, gedwongen met behoud van uitkering? Blergh.

Reacties zijn gesloten.