Nooit wordt zo’n plompe boerenkop gesneld: met Breedveld wordt ook Slauerhoff postuum belaagd

Gisteren moest Peter Breedveld van het naburige blog Frontaal Naakt voorkomen wegens belediging van een trol die hem al jaren stalkt. Wij voelen mee.

Een voorwaardelijke geldboete van 200 euro hoorde ik gisteren tegen me eisen, en dan mag ik nooit meer een column schrijven zoals deze, over mijn stalker Hans Konings, die Hassnae en mij zeven jaar heeft geterroriseerd, en die grappen maakte over de dood van Hassnae’s moeder.

Het ging de officier van justitie niet alleen om de satirische passage waarin ik een groteske karikatuur maak van Konings uiterlijk, ik had hem ook ‘laf’ genoemd, en ‘achterbaks’, en ‘een typische Nederlander’. Dat iemand zich dus te buiten gaat – dagelijks, zeven jaar lang – aan het grofste racisme en seksisme, zelfs grappen maakt over de dood van iemands moeder om vervolgens, als hij erop wordt aangesproken, andere mensen de schuld te geven, dat mag ik niet ‘laf’ en ‘achterbaks’ noemen. Ik mag hem blijkbaar ook geen ‘typische Nederlander’ vinden.

– Lees verder

Volg de draad