Vooruit:
Jammer genoeg lichtte Uitslag haar mantelzorgmomentje niet verder toe. Zette ze het bord met het roerei voor de neus van haar lief neer, waarna ze, nippend aan de koffie, samen verder filosofeerden? Of ging het anders? Deed ze haar spastische en rolstoelgebonden schatje eerst een slab om, waarna ze ruim de tijd nam om hem zijn ontbijt te voeren, hapje voor hapje, slokje voor slokje. Veegde ze daarna het kwijl van zijn kin en zette ze zich vervolgens aan de volgende omvangrijke klus: het douchen en aankleden van een rolstoelgebonden, volwassen man?
Ik denk dat SU zichzelf aankleden al als een mantelzorgmoment beschouwt. Daar zal ze vast nog wel een column aan wijden. Dat is niet niks met een IQ van een aangebrand poffertje, jezelf in jurk of jeans hijsen.
Ik vrees, dat Sabine Uitslag nog wel vaker negatief in het “nieuws” zal komen.
Lijkt me niet iemand, die veel geleerd zal hebben van deze affaire…
😐
@#2 MadPride, 1 woord: “Kanteling”
De kanteling van verzekerd recht naar oplossingsgericht handelen.
De overheid/verzekeraar kantelt naar de gemeente, die kantelt het naar mantelzorg, vrijwilligers, verenigingen, kerken en sociale netwerken.
Het gemeente loket mag geen folders van voorzieningen meer verstrekken maar folders over de “kanteling”. Ieder die zich aan het zorgloket meldt met een zorgvraag krijgt ook gelijk de opdracht iets voor de medemens terug te doen.
En de professional die moet vrolijk meekantelen en in de awbz wordt de zorgaanbieder beloond naar het aantal cliënten wat zo weer uit de verzekering is gekanteld.
Dit heet maatwerk en de zorgaanbieder dient de mantelzorg en familie te mobiliseren waarbij de indicatiestelling niet meer als leidend mag worden gezien, alles ter verhoging van de kwaliteit van het leven.
Vrijwilligers en mantelzorgers verdienen alle lof en driewerf hoera.
En Uitslag/Schippers/Venrooij etc. zijn ons hier op hun manier op aan het voorbereiden zodat het straks allemaal eigenlijk heel logisch klinkt.
beknopte uitgave wmo 2012-2015 : “het geld is op, fuck you”
Eh Jan, ik weiger te geloven dat het geld op is. Het wordt alleen aan verkeerde dingen uitgegeven.
@# 4 absoluut, helemaal mee eens en dat zelfs niet alleen getuige de link net van Krugman, die 3% grens voor een begrotingstekort is niet heilig, een beetje afwijken van het begrotingstekort in economisch mindere tijden is ook best een optie.
Ze zien gewoon hun kans schoon om deze sector eens danig te mishandelen, iedereen gek te maken en de “rotzooi” uit de awbz verzekering te kicken, dat is alles.
Ze spreken allemaal 1 universele taal, overheid, verzekeraars, gemeenten. En weet je de basis van de inkoopvisie van zorgverzekeraars is al gelegd in 2010, je zou hier uit kunnen herleiden dat de PGB stop van vorig jaar al een opmaat was, een voorproeve voor de grande finale van nu en dat Rutte ten tijde van dat leugenachtige interview allang wist wat er stond te gebeuren onder zijn leiding. Dat maakt zijn leugen nog erger.
Leugen nog erger, ja.
En die 3% is ook onzin in tijden als deze. Ze beseffen, ondanks de geschiedenis, niet wat ze aan het doen zijn.
Ik heb geleerd in tijden van crisis moet overheid juist investeren, om economie aan de gang te houden. Niet gaan bezuinigen. Maar ja wie weet was dat wel ouderwetse economie. 8)
Keira, ik was nooit zo’n ster in economie maar dat heb ik op school ooit inderdaad ook zo geleerd dat van investeren in crisis tijden.
Ik kijk altijd maar naar mijn micro economische situatie, met het geeikte lijstje huur/gwl/ziekenfonds en dan komen de boodschappies. Ik ga dus niet op medicijnen voor mijn kindjes bezuinigen om een nieuwe auto te kopen. En ja, soms sta je rood en soms is dat weer weg.
Maar ja, dit soort prioriteiten stelt de VVD / CDA dus duidelijk niet, die laten hun kindjes zonder medische behandeling en zonder stripboekjes of muziekjes maar rijden 130 met een mooie glimmende nieuwe auto.
Jan, dat vind ik een hele mooie vergelijking!
Nou ja, een professionele econoom zal wel gaten in in mijn theorie schieten 🙂 Maar het maakt het voor mij een beetje inzichtelijk.
bla
ja, sorry, ’t is al laat.
Nee de sorry is aan mijn kant ik testte even het reaguursysteempje want had kleine aanpassing gedaan. Excuses voor de verwarring.