Nog een PVV-belofte in de prullenbak; geen marktwerking

Uit het PVV verkiezingsprogramma:

De zorgsector is de afgelopen kabinetsperioden gekweld door voortdurende stelselwijzigingen en problemen die werden veroorzaakt door zorggiganten zoals Meavita en Philadelphia. Wij willen rust in de sector. Een pas op de plaats. Kijken wat goed werkt en wat niet. Nu geen uitbreiding van de marktwerking in de ziekenhuiszorg. Nu geen stelselwijzigingen meer in de langdurige zorg, eerst ruimte voor goede zorg creëren.

En wat laat Fleur Agema op 10 november 2010 weten? De PVV heeft zich laten overtuigen van het nut van marktwerking in de curatieve zorg.

Maar:

Agema gaf gisteren geen antwoord op de vraag van PvdA-Kamerlid Eelke van der Veen of de PVV zich achter zijn eerdere motie schaart om het b-segment alleen uit te breiden als er voldoende positieve effecten zijn.

Kortom, ze maken een heel verkiezingsprogramma om het dan vervolgens geheel te schrappen. Dat is toch zonde van al dat werk? Dan kun je toch beter geen programma maken, of zouden ze dat al giechelend en semi-serieus met het puntje van hun tong uit de mond zitten te maken? Elkaar opzwepend tot steeds bizardere maatregelen? Lijkt er wel op als je ‘alles’ leest.

Verklaringen van wat begrippen.

Curatieve zorg is: ambulancezorg, bloedvoorziening, farmaceutische zorg, geneeskundige ggz, huisartsenzorg, kraamzorg, medisch-specialistische zorg, paramedische zorg, revalidatie, tandarts, transplantaties, verloskundige zorg en ziekenhuiszorg.

Lees hier wat marktwerking is. 

Lees hier zin en onzin over marktwerking in de zorg.

In het stuk op de website van ‘Zorgvisie’ wordt gesproken over ‘het b-segment’ in de zorg. Lees hier wat het a- en b-segment zijn in een ziekenhuis.

6 gedachten over “Nog een PVV-belofte in de prullenbak; geen marktwerking”

 1. Marktwerking is gewoon een duur woord dat gebruikt wordt om te verhullen dat men eigenlijk uit is op winstmaximalisatie. De zorg moet draaien op het aanbieden van goede kwalitatieve zorg aan de mensen die zorg nodig hebben, de doelstelling van het maken van (zoveel mogelijk) winst hoort absoluut niet thuis in de zorg.

 2. Haha! wat ik al een tijdje zei is steeds meer waarheid aan het worden. Ze zijn gewoon een dependance van de VVD. Zeg maar Tokkie VVD, het moment dat de VVD extra stemmen nodig heeft is daar de PVV, en tenzij Geert Wilders echt iets verschrikkelijks doet zal de stemmer hem niet afstraffen en hem blijven ophemelen. Best wel een geniale stap van de VVD eigenlijk.

 3. Ha, nadat ik vorige week Arend Boekenstijn Geert in àlles hoorde ondersteunen en goedpraten (nav fascisme), twijfel ik er niet aan dat PVV binnenkort ook de nieuwe missie Afghanistan gaat steunen
  en promoten! : 😎 .
  Want Arend Jan Bóekenstijn hijgde destijds immers steeds voor de publieke omroep dat SP v. Bommel & Marijnissen `geváárlijk’ waren omdat zij `de missie’ niet steunden?

 4. @ Abdul Alhazred 13 Nov 2010 – 11:42 am
  Het is geen toeval dat nu Nederland is uitgesloten van deelname aan de G20 top in Korea er plotsklap gesproken wordt over een nieuwe missie naar Afghanistan.
  Net zoals het geen toeval was dat Hoop de Scheffer Navo topman werd toen Nederland steun beloofde aan Amerika inzake de oorlogen in Irak en Afghanistan.

 5. De PVV is bereid om over alles te liegen zolang het maar kiezers oplevert. Wilders is een VVD-er en het verbaasd me niks dat al zijn Sociale punten alleen maar een marketing stunt waren.

Reacties zijn gesloten.