Niet gayer dan op andere dagen

“Vandaag zijn we allemaal LHTB” zag ik langskomen op twitter. Waarom 2 augustus daarvoor is uitgekozen mag Joost weten. Ik denk eerder dat het iets met sponsoring te maken heeft en de mogelijkheid dat het zwoel weer is – wat de sponsoring ook goed uitkomt.

In het onvermijdelijke Engels waarmee de vreemdeling en liefst ook “de eigen burger” wordt toegesproken zag ik iets over de vrijheid jezelf te zijn en lief te hebben wie je wilt. Pardon? “Liefhebben” kan hier niets anders betekenen dan in het openbaar aan iemand zitten vice versa. Als je dat liefhebben wilt noemen heb je echt geen idee van wat liefde is.

Dat lijkt mij ook een bij voorbaat onontkoombare conclusie. De staat, in dit geval in de verschijningsvorm van een gemeenteapparaat dat de verlichte liberaal uithangt (en in de politieke top waarvan nogal wat homo’s vertegenwoordigd zijn, het is iets voor VVD-ers tegenwoordig, lijkt het), weet niet van liefde. De staat kan spektakel bevorderen en dat doet hij met genoegen. Vooral als, wat dezer dagen zwaar weegt, wauwelen over liefhebben wie je wilt gebruikt kan worden tegen de door de staat zorgvuldig uitgekozen Vijand: “de moslims”, de Russen. Die houden niet zo van homo’s zoals “wij” dat doen, er is geen Gay Pride op de Moskwa of de Newa (echt niet?), de Eufraat, de Tigris of de Nijl. Ga eens in een enkele reetveter hossen in Gaza, nou dat mag je in Tel Aviv wel hoor.

Misschien is de “homo-emancipatie” wel voltooid hiermee: een festival van herrie maken en kijk-mij-eens. Mede mogelijk gemaakt door een zoekmachine, een hotelketen en weet ik veel verder. Opgenomen in het spektakel dat de presentatie van het kapitaal inhoudt sinds tientallen jaren. Hier is het streven en de (schijnbare) belofte van de beweging(en) van de jaren zeventig en de vroege jaren tachtig op uitgelopen. Gerard Joling. Een pretmannetje dat zich Gordon noemt en zich niettemin op zijn Nederlandsheid beroept. Ik wilde hier eerst woorden over die jaren zeventig aan vastknopen, maar het is mij te warm (de beloofde buien lijken hier uit te blijven) en waarom zou ik mij excuseren aan de hand van wat misschien wel geen illusies waren maar wat verder weg lijkt dan ooit. U denkt maar van mij wat u wilt.

Voor wie ik liefheb wil ik heten.

4 gedachten over “Niet gayer dan op andere dagen”

 1. Q: Mensje van Keulen toch? Tja, als deze LHTB-kermis het einddoel is, dan kan men straks weer helemaal opnieuw beginnen. Met als voorbehoud: als er nog een straks komt.

 2. Wel een zeikerd.
  Tja helaas is die valse geniepige lachende snerende jaloerse gorden en die gladjanus gerard jolink enorm op de buis om tokkies te vermaken.
  Maar eerlijk als je de tv aanzet welk net dan ook,zie je heel de tijd sexmeiden verschijnen,in reclames boordevol meiden die hun waren opdringen via het scherm
  Zo ook filmfragmenten die stukjes uit de film showen waar de hitsige meiden hun kleren afscheuren en wild tongen en op bed worden gegooid.
  De vele damesongemakkenreclames met bijhorende meiden in babydoll of slipje in hun bilnaad tandenpoetsend pratend over vaginale schimmel.

  Er is wel erg weinig homo of lesbienne getinte reclame of homogerelateerde items op de tv.
  Ook scorned of killing women serie waar vrouwen moorden hebben gepleegd,laten nou altijd sexy stoeikittens in rode kanten lingerie tijdens de sex wild hun man doden zien..toeval?

  De meeste soapseries,films zijn allemaal romantisch man vrouw..
  Daardoor moet de homo en lesbo burger wel laten zien dat ook dit bestaat.

  Meer mannen die goed uit zien op tv ZONDER vrouw erbij
  Meer vrouwen op tv ZONDER man erbij

  En minder gewillige sexymeiden die over vaginaproblemen praten,sexy vrouwen in rode lingerie die moorden,minder vrouwen in filmfragmenten die hun kleren worden uitgetrokken en wellustig op bed worden gegooid…:-)
  Ach mogen homo en lesbiennes dan ook een keer die boot op

 3. Maarja,
  Ook op die botenparade wie zie je dan weeeeeeer op de voorpagina van de telegraaf?
  Geer!
  Wat heeft deze man een energie…op boten dansen,op feestjes,in reclames,zeven shows die hij presenteert tegelijkertijd,shownieuws bijwonen,bij petty brard,liedjes zingen en nog veel meer.

Reacties zijn gesloten.