Next.checkt: ‘Voor 1 kilo biefstuk is 25 kilo voer nodig’

In een artikel over het eten van insecten (‘Wen er vast maar aan’) in NRC Handelsblad van 16 april zegt Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie aan de Wageningen Universiteit: „Om 1 kilo biefstuk te maken, is ongeveer 25 kilo voer nodig.” Hoe wordt dit cijfer berekend en waar komt het vandaan, vraagt lezer Mark Dijkstra uit Enschede zich af.

Next.checkt de uitspraak en beoordeelt die als waar. (nrc.next)

Klik ook even de genoemde rapporten en verbaas je over hoeveel meer vlees we zijn gaan eten. Wel ten koste van de aarde, de dieren en onszelf. Er moet voer verbouwd worden voor dieren, dat voer zou ook aan mensen gegeven kunnen worden (oke, in een andere vorm misschien, maar groenten kunnen wij ook eten), de dieren zitten in giga-fabrieken en hebben geen leuk leven en omdat die dieren in giga-fabrieken zitten, hebben ze te veel stress, zijn te zwak en worden stijf gespoten en gevoerd met antibiotica en dat krijgen wij dan weer binnen via al dat vlees dat gegeten wordt. Lust je nog een biefstukje?

6 gedachten over “Next.checkt: ‘Voor 1 kilo biefstuk is 25 kilo voer nodig’”

  1. dikke volgevreten vvd’er met 3 onderkinnen: we streven naar 20 kilo voer

  2. Hele stukken Amazoneoerwoud worden omgezaagd ter bate van de soja productie voor het voer van de koeien voor Burgerking …..

  3. Google : ” Burger King clearing out rain forest trees to grow cattle feed ” en je krijgt ladingen info …

Reacties zijn gesloten.