next.checkt: aantal boerka draagsters in Nederland nihil!

Ach ja, wanneer gaan mensen nu eens leren dat wat er gezegd wordt niet altijd waar hoeft te zijn? Ook al doen politici die uitspraken. Zou bijna willen zeggen, JUIST als politici die uitspraken doen.

next.checkt is in ‘het probleem’ van de boerkadraagsters gedoken, dat gigantische probleem dat Nederland massaal bedreigt, dat al onze grondrechten wil verwijderen, dat ons naar de Middeleeuwen terug wil sturen (hoewel ze in die tijd  op het Arabische Schiereiland volgens mij verder ontwikkeld waren dan in West-Europa, dus zo’n schok zal het misschien niet zijn).

Maar dat probleem dus. nrc.next komt tot de conclusie dat er misschien wel helemaal geen boerka- of chadordraagsters in Nederland zijn. Wat die blonde, blanke domhoofden voor een boerka aanzien is waarschijnlijk een niqaab. Maar ja, voor Johnny en Anita en Henk en Ingrid is dat allemaal een pot nat; navel, dikke buik, dikke benen, dikke armen, kale kop, geblondeerd haar, allemaal niet te zien, dus ‘boerka’!

Vraag ik me toch af waarom nrc.next dit zo te weten kan komen en dit kabinet er een heuse wet voor wil maken omdat ze denken dat het een echt bestaand probleem is. Ik vind het geen probleem, moet toch iedereen zelf weten wat hij aandoet. Er zijn ook mensen allergisch voor de out-fit van de Haagse politici, stram pak en zo’n ophanger om je nek, moeten we daar dan ook een wet voor maken, om die mensen van hun uitslag af te helpen?

 

1 gedachte over “next.checkt: aantal boerka draagsters in Nederland nihil!”

  1. Maar ja, Keira, het was een uitspraak van ex-minister Ella Vogelaar. Dus bij voorbaat verdacht. Daarom is het niet meer dan billijk, dat Next Checkt haar op basis van onderzoek “grotendeels” gelijk geeft.
    Grotendeels – waarom? Omdat de meeste verontwaardigde verdedigers van de vrouwenrechten (in andere landen, niet hier) het verschil tussen boerka en niqaab niet kennen.
    Ik vind persoonlijk die niquaab (laat de ogen vrij) ook maar niks. Maar als je ervoor kiest om zo rond te lopen, wees gezegend en ik ben er al lang aan gewend.
    Ella Vogelaar deed vanuit een haast onmogelijk ministerschap hele goede dingen voor de emancipatie van achterstandswijken. Daar weet ik toevallig iets vanaf, dus daar kan ik me niet in vergissen. Maar, nadat ze door Wilders en z’n croonies in de media voor gek was gezet, liet Wouter Bos haar als een steen vallen. Vergeef ik ‘m nooit.

Reacties zijn gesloten.