New York Times: ‘Trump vroeg Comey onderzoek Ruslandconnectie naar Flynn te stoppen’

Het is bijna niet bij te houden, maar nu beweert de New York Times weer dat een medewerker van Comey een memo heeft gezien waarop deze genoteerd zou hebben dat Trump Comey gevraagd had het onderzoek naar ex-Veiligheidsadviseur generaal Flynn te stoppen. Dit zou vlak na het terugtreden van Flynn gebeurd zijn.

De Republikeinse(!) voorzitter van de House Committee on Oversight and Reform heeft nu gevraagd om inzage van die memo, desnoods per officiële dagvaarding:

Rep. Jason Chaffetz (R-Utah), chairman of the House Oversight Committee, said he was prepared to use a subpoena if necessary to get a copy of the Comey memo that has been described.

“I need to see it sooner rather than later. I have my subpoena pen ready,’’ he tweeted. (Washington Post)

Je zou denken dat de Republikeinen er zo onderhand ook van overtuigd moeten zijn met een dolle aap als president opgescheept te zitten, maar men is waarschijnlijk nog bezig met de afweging hoe het beste de schade te beperken. Door met hem door te modderen of door hem af te zetten, of door hem nog wat langer aan te laten blijven totdat enkele items van hun politieke wensenlijstje zijn afgestreept.