Netanyahu: Als ik opnieuw premier word annexeer ik de nederzettingen

De Israelische premier Netanyahu heeft zaterdag beloofd dat als hij opnieuw premier wordt, hij alle nederzettingen op de Westoever zal annexeren. Hij zal daarbij geen onderscheid maken tussen nederzettingenblokken of geïsoleerde nederzettingen.

De premier werd zaterdag geïnterviewd door de Kanaal 12 televisie en de interviewer vroeg hem waarom hij niet sommige van de grotere nederzettingen tijdens zijn huidige regeringstermijn had geannexeerd. ”De vraag die u stelt is een interessante vraag,” zei Netanyahu, ”en gaat erover of we de stap naar het volgende stadium zullen maken en het antwoord is ja.” Hij voegde eraan toe dat zijn nieuwe regeertermijn beslissend zal zijn. ”We zullen overgaan tot het volgende stadium, het instellen van Israelische soevereiniteit. Ik zal soevereiniteit instellen, maar ik zal geen onderscheid maken tussen nederzettingenblokken of geïsoleerde nederzettingen. Vanuit mijn perspectief is elk plek waar een nederzetting is Israelisch en zijn we er verantwoordelijk voor, als Israelische regering. Ik zal niemand verjagen en ik zal niet de soevereiniteit overdragen aan de Palestijnen.”

– Lees verder bij de bron, Abu Pessoptimist