Neo-nazi’s NVU willen van neo-nazi imago af

Net als je denkt dat het niet erger kan is daar de NVU te Arnhem, die aan de gemeenteraadsverkiezingen mee wil doen. Deze NVU wil van hun neo-nazi imago af en hopen zetels weg te halen bij de PVV. Dat zou nog best eens kunnen lukken, ze hebben er in elk geval een voldoende stompzinnig programma voor, met onder andere hun voorstel de Nelson Mandelabrug en Sacharovbrug om te dopen in respectievelijk Theo van Goghbrug en Pim Fortuynbrug. Zoals de PVV zegt wat de VVD en het CDA denken, zo zegt de NVU wat PVV-ers denken. Trouwens zoveel verschil is er waarschijnlijk niet, als het er al is.

Afijn, mocht de NVU de PVV ooit nog serieuze concurrentie aandoen, dan moeten ze misschien Lucas Hartong proberen aan te trekken, die immers authentiek Glimmerveenbloed door de aderen heeft stromen.Joop Glimmerveen was een van de oer-neonazi’s van Nederland, en bovendien een die daar tenminste rond voor uitkwam, wat je er verder ook van mag vinden. Die had helemaal geen behoefte om salonfähig te worden.

6 gedachten over “Neo-nazi’s NVU willen van neo-nazi imago af”

 1. @2, Yes, het is een westers Übermensch syndroom.

  De ratten voelen dat fascisten uit hun hollen zijn gekropen en proberen overal het boventoon in de corporatieve media te voeren.

  Last but not lest, het is de huidige burgemeester Kaiser van Arnhem, toen burgemeester van Doetinchem die op advies van zijn politiechef toen (wat heeft politie met extreem-rechts in het Achterhoek te maken?) in het kader van “we mogen openlijk discrimineren de NVU op de straten van Doetinchem liet marcheren om tegen Oost-Europeanen te kunnen scanderen. Of Wilders daar zijn idee voor het Polenmeldpunt.nl van kreeg is nog te onderzoeken.

  Nog pikanter is dat toen Kaiser op advies van dezelfde politiechef van Doetinchem (wat heeft steeds politie met extreem-rechts in het Achterhoek mee te maken?) liet een tegendemonstratie van linkse activisten tegen het fascisme van NVU verbieden.

  Die twee dingen konden niet samen onder de Nederlandse democratie, aldus VVD-er Kaiser.

  Daarop werd hij gepromoot tot burgemeester van Arnhem.

 2. LOL…”Deze NVU wil van hun neo-nazi imago af ”

  Dat zelfgegeven imago (al eerder dan de jaren ’70/ ’80) raakt men niet kwijt. Zelfs niet i.c.m. het huidige ‘(inter)nationaal-socialisten’ (ombuig) gebbetje, oorspronkelijk afkomstig en zeer wel mogelijk via een redactioneel “grapje”, vanuit de dagelijkse bruine PVV-drek van Joshua Livestro.

  No Pasaran. <3

 3. ” Deze NVU wil van hun nazi imago af ” . Nu, dat kan. Laat ze gewoon hetzelfde doen als hun voorgangers in de laatste dagen van Hitler-Duitsland! Euhh…toch niet? Ja, hoor, precies dat….! Wedden dat ze van imago af zijn? Niet dat dat in het huidige Nederlandse klimaat helpt, nog genoeg volgers van deze ideologie beschikbaar nietwaar? Maar je moet ergens beginnen!

Reacties zijn gesloten.