Neo-nazi demonstratie in Den Haag – Zaterdag 28 september

AFA Den Haag schrijft:

Op zaterdag 28 september wil het neonazistische Racial Volunteer Force (RVF) demonstreren in Den Haag. De demonstratie staat gepland om 14:00 en heeft als thema “tegen de zionistische schaduwmacht”. Racial Volunteer Force is een openlijke neonazistische groep, wiens gedachtegoed bestaat uit nationaal socialistische ideeën en antisemitische complottheorieën.

RVF_NA
Het Racial Volunteer Force tijdens een solidariteitsactie met de organisatie “National Action” die wegens terrorisme verboden is in het V.K.

De demonstratie wordt georganiseerd onder de noemer “nationalisten tegen Israël”, een alias en gelegenheidsschuilnaam voor het Racial Volunteer Force. In haar oproep heeft de organisatie het over “zionisten” en “zionisme” om zo de voluit antisemitische inhoud van haar demonstratie te verbergen onder het mom van een anti-Israël demonstratie.

Niet anti-Israël, maar anti-joods

Een snelle blik op de website van Racial Volunteer Force en de oproep voor de demonstratie onthult wat de organisatie eigenlijk bedoelt met “zionisten”. Op de website worden zogenaamd antizionistische artikelen aangevuld met antisemitische quotes van Himmler en Hitler waar de term “joden” gebruikt wordt. Elke post op de website bevat antisemitische complotideeën: er wordt uitvoerig geschreven over het “zionistisch wereldcomplot en diaspora”. De focus van het Racial Volunteer Force ligt dan ook niet per se op Israel, maar op de joodse gemeenschappen wereldwijd. De organisatie vermeent dat het Joodse geloof en volk – alweer benoemd met de term “zionisten” – zich ziet als een uitverkozen volk dat alle andere volkeren op aarde wil onderdrukken en uitbuiten. De oproep van de demonstratie heeft dan ook weinig met Israël zelf te maken, maar is simpelweg antisemitisch en richt zich tegen joodse gemeenschappen in Nederland.

Nationaal Socialistische groepering

Het Racial Volunteer Force is een uitgesproken nationaal socialistische groepering, wiens ideeën bol staan van racisme en antisemitisme. Ze pleiten voor segregatie op basis van huidskleur en “volk” en vermenen dat immigratie vanuit het Midden-Oosten en Afrika wordt georganiseerd door een Joodse elite om zo Europa kapot te maken. Er wordt met veel lof en nostalgie gesproken over het Derde Rijk, Hitler en de ideeën van het nationaal socialisme.

AFA Den Haag vindt het verwerpelijk dat een uitgesproken racistische en nationaal socialistische groep een antisemitische demonstratie kan organiseren, nota bene op een steenworp afstand van het Artikel 1 monument. Het is onaanvaardbaar dat deze groep de ruimte krijgt om hun gevaarlijke racistische en antisemitische gedachtegoed te verspreiden. Ze vormen dan ook een serieuze bedreiging voor velen in de samenleving, een bedreiging die meer dan 80 jaar geleden beëindigd had moeten zijn.

Persbericht in PDF formaat met foto’s:

Persbericht Racial Volunteer Force demonstratie

Overgenomen van AFA Den Haag