Nee dit-is-geen-Nederlandstalige-klassieker du jour: Twintig minuten geduld

Eigenlijk is het dat wel, een Nederlandstalige klassieker, zoals Het dorp dat ook is. Pas nu ik hem hier plaats vraag ik mij af: wat heb je op te biechten tegen een priester als je al op het schavot staat?
Een nummer dat mij in mijn examendagen de stuipen op het lijf mocht jagen, Will Tura, 1968 ja.

De Engelse tekst is van Shel Silverstein, die het als eerste zelf op de plaat heeft gezet maar die versie is onvindbaar op het net vooralsnog. Johnny Cash in Folsom Prison is een goede vervanger (deze versie is jonger dan die van Will Tura, de studioversie van JC is van 1965). De reactie uit de zaal op het spuwen naar de sheriff…

2 gedachten over “Nee dit-is-geen-Nederlandstalige-klassieker du jour: Twintig minuten geduld”

  1. Pingback: Countryklassieker du jour: Long black veil | Krapuul

  2. Pingback: Ik houd van hoe je praat ik houd van hoe je gaat | Krapuul

Reacties zijn gesloten.