Nederlandse politiek – Italiaanse toestanden

politiek afrekenenAl jaren lachen wij om de politieke chaos in het land van pasta-eters, ezelvleesworsten, mooie auto’s en half blote vrouwen op de televisie. Maar ook in Nederland krijgt de politiek de smaak te pakken om elkaar zoveel mogelijk de loef af steken en intern met elkaar af te rekenen op hoe vaak je je arm opsteekt bij stemmingen en of je glanzende CV niet iets teveel was opgepoetst achteraf gezien.

inleiding
Was de termijn Balkenende al een voorbeeld van wat ons te wachten staat, bij het aantreden van gedoogwrak Rutte 1 is de geest geheel uit de fles.

Na het gedoogexperiment-echec van de VVd-leider mocht hij het opnieuw proberen dankzij de strategisch stemmende kiezers en is het kabinetje Rutte 2 in elkaar geflanst door vier neo-liberalen die hun uiterste best doen om het volk te vertellen dat het niet anders kan.

Nog voor het aantreden op 5 november 2012 van dit tweepartijenkabinetje bleek er uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond een gestage neerwaartse waardering te zijn voor beide partijen. Van 79 zetels op 12 september naar 47 zetels op 10 februari. Een verlies van bijna 28% in vijf maanden tijd.

Gevolg: Tweede Kamer als duiventil
Na de val van het gedoogwrak op 23 april ging de volledige Tweede Kamer uit de neus peuteren, dankzij de vakantiewensen van de heren en dames politici. Op 12 september mocht het kiesvee naar de stembus en maar liefst 50 Kamerleden (één derde!) konden gaan balken rond de staatsruif. Na 5 november kwam een roedel ex-bewindslieden ook de wei verder bevuilen.

Had u het idee dat u bij mijn vorige stukje over dit onderwerp veel moest scrollen op de laptop of lang vingervegen op uw tablet vanwege de hoeveelheid politieke personen waarvan u niet eens wist dat ze iets gedaan hebben in de Tweede Kamer kan ik u nu al vertellen dat bij de aanstaande verkiezingen het wederom zo zal zijn.

De verse aanwas in de duiventil zal er net zo snel uit vliegen als de lichting van 2010 en 2012.
De nieuwelingen krijgen op de introductie dag te horen dat ze na beëdiging minimaal drie maanden hun snavel moeten houden en zich van baltsgedrag te onthouden met als gevolg dat ook onderstaande regeling voor hen van toepassing is.

De duur van de wachtgelduitkering is gelijk aan de duur van de vervuiling van de politieke functie, met een minimum van 2 jaar en een maximum van 3 jaar en 2 maanden. Bij een functievervuiling van minder dan 3 maanden bedraagt de uitkeringsduur 6 maanden.

schijt-duif
Eind vorige maand was er enige ophef over het feit dat veel oud-Kamerleden nog zonder werk zaten. Let wel: de beide duivenvluchten uit 2010 en 2012 leveren voor de gedwongen duivenhouder in de persoon van de belastingbetaler niet meer op dan poep op het hoofd. Rond de 100 duiven vreten zich een slag in de rondte maar zelfstandig vliegen? Ho maar.

In diverse media o.a. het NRC wordt speciale aandacht besteed aan het fenomeen waarom oud-Kamerleden van de PVV niet aan de bak kunnen of willen komen en ook op Krapuul kan je hier en en hier daarover lezen. In het kader van wederhoor of narcisme (daar wil ik van afwezen) is de mening over ex-PVV Kamerleden van Jhim van Bemmel (ook ex-PVV) te lezen over het fenomeen werkloosheid bij uitgevlogen Tweede Kamerduiven en wat hij daar aan doet. Bijvoorbeeld zijn CV op het net te plaatsen en te netwerken op blogs, wat natuurlijk veel effectiever is dan een Linkedin oproepje van Richard de Mos .
duivenkuiken
Hoe lang zal het duren voor we de nieuwe lichting duivenkuikens 2012 naar buiten zien vliegen?
Veel kiezers kunnen niet wachten op inkorven voor de – hoepel op naar huis – vlucht, voor andere kiezers mag het nog wel even duren. Maar als ik dan denk aan weer 50 poepers erbij zoals bijvoorbeeld eeuwig aanstormend talent Bas van ’t Wout (VVd) dan wordt het mij droef te moede. Ik verwacht niet dat dit uitruil doet huilen kabinetje Rutte2 een lang leven is beschoren. Een signaal voor ieder die ook graag in de Tweede Kamer wil komen is dat er al weer partijen in de startblokken staan. Goede initiatieven zoals DELLEN en JHIM kunnen goede mensen gebruiken.

 

6 gedachten over “Nederlandse politiek – Italiaanse toestanden”

 1. Samenvoegen van krachten werkt altijd beter in de praktijk. Die twee tot een laten samenwerken en het effect zal zeker groter zijn:

  JHIM DELLEN Partij!

 2. @Amstel, je doet altijd de mensen opvrolijken:

  “De duur van de wachtgelduitkering is gelijk aan de duur van de VERVUILING van de politieke functie,..”

  :LOL:

 3. Mooi dat de PVV credits krijgt voor zaken die de SP al jaren op VOORhand heeft aangekaart en besproken.

  We hollen van Elitair rechts naar Tokkie rechts.
  Op geenstijl wordt dit extreem rechtse kabinet links genoemd.

  Nederlanders hebben masaal Alzheimer. Herverkiezingen gaat de rechtse leugen machine weer draaien en we zitten weer met Rutte III etc….

 4. Sorry for writing in English, my Dutch is not good enough.

  Not a bad article. It’s nice to see somebody writing sarcastically about the crappy situation in politics, which is the same everywhere, no matter the country.

  What was really appalling was the beginning. What were all these shitty prejudices about the Italians? I am not Italian, but I would certainly be annoyed if I were. It is so easy to generalise, but if you like doing it, it would be better to write for geenstijl or De Telegraaf. To understand what I mean, think of the following. It would be nasty to read an article beginning like this:

  “The Dutch are internationally known for their hypocrisy and their fraudulence. It is the land which promotes its open drug trafficking as ’tolerance’ and sells horsemeat to the rest of Europe, masked as beef.”

  Don’t misunderstand the above. That’s how an Italian would feel reading your article.

 5. @4 Closer to the truth would be:
  “The Dutch are internationally known for their hypocrisy and their fraudulence. It is the land which boasts itself for ‘tolerance’ and shows a remarkable indifference when it comes to (verbal) racist attacs on certain (religious) minorities.”

Reacties zijn gesloten.