Nederland scoort het slechtste qua klimaatbeleid

Nederland doet het zo slecht op het gebied van klimaatbeleid dat het bedrijfsleven er aan te pas moet komen om de regering op te roepen om daar iets aan te doen:

Nederland scoort het slechtst van alle EU-landen op het gebied van klimaat, volgens een studie die Germanwatch en Climate Action Network maandag publiceerden. Ook internationaal bungelt Nederland onderaan, op plek 49; en dat is lager dan de Verenigde Staten, India en Australië. Nederland heeft de “zeer slechte” klimaatperformance te danken aan het ondermaatse klimaatbeleid van de afgelopen jaren waardoor veel terrein verloren is aan bijvoorbeeld opkomende economieën. Net als Turkije en Griekenland heeft Nederland nog een “lange weg te gaan” aldus het rapport (groenlinks).

3 gedachten over “Nederland scoort het slechtste qua klimaatbeleid”

  1. ToenLinks is niet m’n favoriete partij. Maar in deze heeft ze gelijk:
    Als we efficiënter met ons stroomgebruik omgaan dan kunnen we de bouw van duizenden energiecentrales voorkomen en dat scheelt duizenden miljarden euro’s tegen 2030. Bovendien levert investeren in energiebesparing drie keer meer banen op dan investeren in kolencentrales.

  2. @1: Laurent:

    Inderdaad , en maar gillen en kwèken dat “alles” niet op het bordje van onze kinderen en kleinkinderen terecht mag komen.
    Een te zijner tijd onbewoonbare planeet wordt uiteraard niet in die stomme boekhoudersharses voor mogelijk gehouden.

Reacties zijn gesloten.