Nederland krijgt resolutie aan xenofobe broek genaaid

Er zit een heuse resolutie tegen Nederland van het Europees parlement aan te komen vanwege het xenofobe meldpunt Oost-Europeanen van de PVV.

In de ontwerptekst staat onder meer dat het Europarlement:

Strongly condemns the website launched by the PVV, as it goes against all fundamental European values of human dignity, freedom, equality the rule of law and respect for human rights, and risks destroying the very basis of the Union, which is pluralism, non-discrimination, tolerance, justice, solidarity and freedom of movement.

De PVV zal dat ongetwijfeld prachtig vinden, het voedt immers alleen maar hun Europahaat en dat van hun electoraat.

Nu kan het mij op zich werkelijk geen reet schelen wat die Neanderthalers ergens van vinden, alleen zitten wij met een manisch grijnzende premier opgescheept die alles goedpraat dan wel negeert wat deze club gedegenereerde bavianen, met wiens leider hij dagelijks in het Catshuis overlegt, zoal te berde brengt, en hij lijkt er nog steeds niet het minste probleem mee te hebben deze figuren in het hart van de macht toe te laten. Integendeel, hij vindt het een ‘stoere club’.

Het debat dat morgen over het meldpunt gevoerd wordt in het Europees parlement ontloopt hij al dapper, maar ik ben toch eens benieuwd hoe Mark Rutte zich onder een resolutie uit gaat grijnzen, als deze aanomen wordt.

In dat laatste geval vind ik overigens dat de voltallige oppositie een motie van wantrouwen tegen de premier moet indienen. Het is de premier die weigert in te gaan op het Polenscheldpunt van de PVV, en hij is dus persoonlijk verantwoordelijk voor deze internationale déconfiture van Nederland. Wie had ooit in zijn ergste nachtmerries voorzien dat er alleen al sprake zou kunnen zijn van een dergelijke resolutie tegen Nederland?

Nog bedankt hè Rutte, en dat je later maar vol trots mag terugkijken op dit onmiskenbare wapenfeit van de eerste ‘liberale’ premier sinds Cort van der Linden.

14 gedachten over “Nederland krijgt resolutie aan xenofobe broek genaaid”

 1. Zelfs al doet de oppositie dat, dan komen ze nog 2 stemmen te kort voor een meerderheid en zonder de sgp zelfs 4, dan moet je weer op dissidente CDAers gaan rekenen, we weten allemaal wat daarvan komt.

 2. “In dat laatste geval vind ik overigens dat de voltallige oppositie een motie van wantrouwen tegen de premier moet indienen ” zou wel moeten hé , maar dat maakt het vomeren van Rutte 2 met CDA, VVD , PvdA , Groen Blerggg en D66 weer zo veel moeilijker dus zal de “oppositie” dat niet doen …

 3. @3 Dat zou best eens kunnen. Ik pleit voor Belgische Toestanden, keihard onderhandelen bij een nieuwe formatie en desnoods gewoon een jaar zonder regering.

 4. De resolutie is bij aanname een blamage voor Rutte. Maar onze premier zal er waarschijnlijk hoogstens over giechelen en overgaan tot de orde van de dag.

 5. “De ontwerptekst die er nu is, komt volgens betrokkenen vooral van de Roemeense liberale Europarlementariër Renate Weber – die zich persoonlijk aangevallen voelt door het meldpunt en vindt dat dat verboden zou moeten worden.”

  Weer typisch “liberaal” he, iets wat je niet bevalt moet verboden worden.

 6. Tja, misschien moeten we toch maar uit “Europa” vertrekken.
  Ik kan me nog herinneren dat wij trotse Nederlanders ook al verschrikkelijk zijn afgegaan toen premier Balkenende heeft geprobeerd de Europese Grondwet op basis van Joods-Christelijke beginselen te laten baseren.
  Dat is toen afgewezen.
  Zo zie je maar weer dat “Europa” ons helemaal niet in de reken heeft.
  Ze gaan hun eigen gang maar en tonen geen enkel respect voor andersdenkenden.

 7. ” …met een manisch grijnzende premier opgescheept die alles goedpraat dan wel negeert wat deze club gedegenereerde bavianen, met wiens leider hij dagelijks in het Catshuis overlegt..”

  Manisch grijzende mensen trekken zich weinig van andermans gevoelens aan.
  Bij het totaal gebrek aan respect voor de Europese gemeenschap is het goed dat deze Nederland op haar plekje wijst.

  Optie zou zijn dat we ons van Europa gaan losmaken een bij Jjsland gaan voegen?

 8. @4 .. Misschien , heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel misschien herinneren PvdA en Groen Blerggg nog iets van hun ooit wat Linkse verleden en heffen ze het “Cordon Proletaire ” rond de SP op ???

Reacties zijn gesloten.