Nederland in zelfde rijtje als Bulgarije en Roemenië bij Roma-(mis)behandeling, mede dankzij de PVV

In 2005 kregen de aspirant-EU-landen Bulgarije en Roemenië er in een rapport over mensenrechten van Roma, Sinti en woonwagenbewoners van West-Europa hard van langs. Nu blijkt dat die groep ook in landen als Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland en in Nederland wordt uitgesloten, gestigmatiseerd en gediscrimineerd. (Trouw)

Goh, waarom verbaast mij dat nou helemaal niet? Met een bruine zooi aan de regering en een CDA dat niks niet christelijk meer is, met een Mirjam Sterk als aanvoerder tegen de Roma. Is het dan zo’n wonder dat de Roma zo worden behandeld in het racistische, xenofobische Nederland van tegenwoordig? Nee toch? Maar dat rapport van de mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa, Thomas Hammarberg, genaamd ‘Human rights of Roma and Travellers in Europe’ (pdf), laat geen spaan heel van West-Europese landen, ook niet van Nederland. Nou fijn dan, we staan er al zo gekleurd op met ons bruine kabinet, het wordt steeds fraaier.

Ook legt Hammarberg nog even uit, voor mij ten overvloede, waarom het zo noodzakelijk was dat Rutte afstand had genomen van het meldpunt van MOE-landen van de PVV. Hammarberg begrijpt dondersgoed hoe de PVV in de bruine politiek steekt in Nederland en Rutte kan aan hem denk ik uitleggen wat hij wil, die mening zal niet veranderen. Rutte regeert gewoon met Wilders van de PVV, ook voor het buitenland.

3 gedachten over “Nederland in zelfde rijtje als Bulgarije en Roemenië bij Roma-(mis)behandeling, mede dankzij de PVV”

  1. Bij de Jodenvervolging/holocaust waren weliswaar de Joden de grootste groep van slachtoffers, maar de groep van Jehova’s getuigen en Roma stonden op een gedeelde 2e plaats.
    Je mag Wilders niet vergelijken met nazi’s. Waarmee dan wel?

  2. #3
    http://meldstraatterreur.nl/

    De PVV pleit al jaren voor een spijkerharde aanpak: avondklokken, gebiedsverboden, mobiele politieposten en denaturalisatie. Bij minderjarigheid van de daders dienen huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderbijslag en eventuele bijstand van de ouders stopgezet te worden. Ten slotte moet wijkuitzetting van het complete gezin een standaard middel worden bij de bestrijding van straatterreur. En uiteraard zet de PVV in op minimumstraffen zodat het tuig de straf krijgt die het verdient.

    Mooi dat Wilders in ieder geval de oplossing heeft. Avondklokken, gebiedsverboden, mobiele politieposten en denaturalisatie kennen we ook van zo’n kleine 70 jaar geleden.

Reacties zijn gesloten.