3 gedachten over “Nederland en Europa voor en na Wilders”

 1. Het is zeker een interessant interview. De gedachtegang van het ‘radicale midden’ komt er duidelijk uit naar voren. Een beetje van links en een beetje van rechts, maar nergens wordt het duidelijk waarom.

  Wagendorp vindt dat de hypotheekrenteaftrek op de schop moet. Daar zijn heel goede redenen voor, maar hij noemt ze niet. Hij zegt het slechts om een links agendapunt te pakken.

  Daartegenover stelt hij dat de arbeidsmarkt moet worden hervormd. Wat moet er dan veranderen? Wagendorp duidt het niet aan. Hij zegt het slechts om een rechts agendapunt te pakken.

  Over de motieven van Wilders vertrek heeft Wagendorp geen zinnige ideeën. Nu heeft niemand dat. Maar zeg dan gewoon dat je het niet begrijpt en ouwehoer niet een paar alinea’s over de geblondeerde kuif.

  Wat hij wel goed begrijpt is dat Nederland praktisch een deelstaat van Duitsland is: “Dat geneuzel over uit Europa stappen en de gulden weer invoeren bijvoorbeeld: volslagen idioot. Tachtig procent van onze economie is op Duitsland gericht. Rotterdam is de grootste haven ter wereld omdat het een Duitse haven is.”

 2. Door het afstoten vroeger van belangrijke economische zwaartepunten als Fokker, DAF enzovoort is Nederland een volledig facilitair bedrijf geworden.

  Facilitaire bedrijven en erbij horende logica zijn niet in staat principieel problemen op te lossen want ze zijn facilitair opgericht. Dus afhankelijk van anderen waar de zwarte punten van de economie op dit moment liggen.

  Blijkbaar is zo’n facilitair bedrijf ideaal opgericht ook ten dienste van de populisme.

 3. De Duitsers knijpen toch hun billen bij elkaar van wegen dhr Wilders, BMW gaat “zeer” waarschijnlijk
  de autofabrikant in Borne overnemen.
  Typisch dat zij op het moment doen dat Nederland dreigt de Euro de rug toe te keren.
  Het is een zeer simpel schaakspelletje, wij leveren wat in maar we willen toch wat terug.
  Zie daar een toenadering van onze Oosterburen.

  Groetjes allen van Rob.

Reacties zijn gesloten.