Nederland doet aan kapitaalvernietiging met vluchtelingen

Uit eerder onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van hogeropgeleide vluchtelingen, in opdracht van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid, bleek eenderde werkloos. Twee derde van degenen met een baan werkte onder zijn of haar niveau.

Artsen staan aan de lopende band, juristen doen schoonmaakwerk. Het is logisch dat een dokter uit Afghanistan hier niet zomaar meteen aan de slag kan en de advocaat uit Somalië hier eerst ook de Nederlandse wet moet bestuderen.

Maar in Nederland zijn goede bijscholingstrajecten voor hoogopgeleide specialisten voor veel vluchtelingen onbereikbaar.

Het is toch doodzonde dat Nederland niets doet met de talenten van vluchtelingen die Nederlander zijn geworden? Mensen die al een basis hebben, moeten toch geholpen worden om lekker in Nederland aan de slag te kunnen en zo een leuke bron van inkomsten voor de belasting te worden? (dit laatste is cynisch bedoeld :evil:)
Laat dit vreselijke kabinet eens wat gaan doen aan investering op dit gebied en gewoon iets met kapitaalbehoud gaan doen. Lijkt mij goed plan! (maar zal wel weer niks worden, met die benepen centenschijterds).

2 gedachten over “Nederland doet aan kapitaalvernietiging met vluchtelingen”

  1. En dan te bedenken dat je hier vroeger als ingenieur niet eens als tramconducteur aan de slag mocht. 😐 (ik ben daardoor zelf ooit een droombaan misgelopen… interessant werk, mooi salaris, wilden me heel graag hebben, maar helaas, mijn vooropleiding was te hoog)

    Maar ja, kennelijk wil iemand niet dat vluchtelingen topbanen krijgen want dan kun je niet meer roepen dat ze de hele tijd van onze belastingcenten leven en tegelijkertijd onze (laagstbetaalde) banen inpikken.

    De vader van Sahar is trouwens ook ingenieur, hopelijk is die niet achter de lopende band terechtgekomen na 10 jaar van staatswege verplicht voor zich uit zitten staren. (Ook al zo’n rare maatregel overigens.)

Reacties zijn gesloten.