Nederland, België, Griekenland, Portugal allemaal in recessie

Het gaat niet goed met Nederland. Ja, dat wisten we al en nu staan we in hetzelfde rijtje als die verfoeide Portugezen en Grieken! Buiten het gure gevoelsklimaat is het ook economisch afzien. Nederland is officieel in een recessie beland volgens het CBS. Logisch zou ik haast willen zeggen. Als een overheid niet investeert en ipv daarvan ernstig bezuinigt in tijden dat het slecht gaat en haar burgers bang maakt met van alles en nog wat, zo hier en daar wat onzekerheden rondstrooit, ja dan gaan de consumenten hun handen op de knip houden.

Plus vergeet niet het aantal mensen dat zonder werk komt te zitten en volgens zowel minister als ook de staatssecretaris van SZW eigenlijk gewoon niet moeten zeuren en gewoon aan het werk moeten gaan. Mijn vraag is dan altijd vervolgens: ‘Waar?’.

Kamp zegt op de website van SZW:

“Meer mensen aan het werk krijgen is essentieel voor de toekomst van ons land.  Om onze economie draaiende en onze pensioenen betaalbaar te houden, maar ook om iedereen volwaardig mee te laten doen. We hebben elkaar daarbij nodig: werknemers, werkgevers en overheid.”

De Krom zegt dit op de website van SZW:

‘Nederland heeft een goed sociaal vangnet. En dat moeten we houden. Maar een vangnet is bedoeld om mensen in geval van nood op te vangen, en niet om ze onnodig  gevangen te houden. Mensen die kunnen werken, moeten zo gauw mogelijk weer aan het werk worden geholpen. Die moeten we niet afhankelijk maken van een uitkering, maar ondersteunen om weer op eigen kracht verder te gaan.’

Mensen zonder werk moeten zo snel mogelijk weer aan het werk. Ja, eh, hallo, als de overheid alles kapot maakt en zorgt voor een enorme instroom werklozen, hoe kunnen die dan nog aan het werk? Ja dwangarbeid, vindt Kamp wel een fijn idee, geloof ik. Werken voor je uitkering heet dat. Nee, meneer Kamp dat is dwangarbeid. Laten we het maar gewoon zo noemen als het is.

Ik heb wel eens het idee dat ze op planeet Den Haag toch hele andere ideeën over de samenleving hebben dan de mensen die echt op aarde wonen. Misschien zou het goed zijn voor al deze bestuurders om eens een paar maanden op de gewone aarde te wonen? Wat wil zeggen werkloos en nergens een baan te vinden, met een laag inkomen en dan maar zien hoe je het redt.

Ik vind het sowieso van de ratten besnuffeld dat zowel de minister als ook de staatssecretaris van SZW een VVD’er zijn. Als je sociaal invoelingsvermogen zoekt, moet je toch echt niet bij die ‘succes is een keuze’-VVD’ers zijn. Die zorgen wel voor eigen soort en geven elkaar leuke baantjes en bijbaantjes. De rest van het gepeupel moet zich maar zien te redden en vooral de bek houden.

8 gedachten over “Nederland, België, Griekenland, Portugal allemaal in recessie”

 1. zou de gemiddelde dubbelfunctionaris van de PVV overigens het verschil weten tussen reces en recessie?

 2. Helaas wordt het alleen maar erger.
  Weet u nog ?
  Nederland stelde voor om een comissaris te laten letten op de begroting.( idioten )
  Europa heeft al geeist om die 3% begrotingstekort te halen.
  Dus kunnen ze niet anders.
  En daarmee maak je de economie nog verder stuk.
  Dit kabinet is een ramp voor Nederland.
  We gaan Griekenland achterna , met dit kabinet.

 3. @1 Kaaskop, ik denk dat de reactie van zo’n PVV’er ‘Huh?’ zal zijn met een hele onintelligente blik. Zal hij/zij even na moeten vragen.

 4. De heilige hypotheekrenteaftrek zorgt ervoor dat het land lekker snel verarmt, omdat de woningen de komende tien jaar steeds minder waard zullen worden. Hadden we bijvoorbeeld het Duitse woningbeleid gevoerd, waren de privé-bestedingen tenminste nog een beetje op peil gebleven. Dat gegraai van de vastgoedsector en de banken gaat ons dus nog meer geld kosten. Bedankt voor de neerwaartse spiraal, VVD, CDA en PVV! En laten we lekker zoveel mogelijk JSF’s bestellen, dat levert wel 500 tijdelijke banen op.

 5. opvallend; ik hoor nou nooit eens iemand die vol vuur vertelt over de talrijke (2x per jaar?!), fantastische, zonovergoten, betaalbare vakanties en de gastvrijheid die men in griekenland genoten heeft in het (recent) verleden…
  verwende westerse honden!
  geen knip voor de neus waard, die zitten te zeiken dat de grieken het allemaal verpesten voor ‘ons’.

  tip voor de grieken: als ‘ze’ weer komen (rammelen met hun buidels), draai ze een stevige poot uit, is de kas zo op orde.

 6. ‘Als je sociaal invoelingsvermogen zoekt, moet je toch echt niet bij die ‘succes is een keuze’-VVD’ers zijn.

  Nee, het kan ook niet lang meer duren of de VVD gaat marktwerking in de uitkeringen doorvoeren.
  ‘Wij hebben geconstateerd dat er bijzonder weinig vraag is naar het geven van een uitkering aan u, en daarom wordt deze met 50% verminderd. Als er volgend jaar nog steeds geen vraag is naar uw uitkering wordt deze weer gehalveerd. Tja, dat zijn nu eenmaal de wetten van de markt en daar moeten ook wij ons aan houden, het is niet anders.”

Reacties zijn gesloten.