Nazi’s verstoren voorleesmiddag dragqueens

Een bibliotheek in Nijmegen heeft gisteren een voorleesmiddag voor kinderen door dragqueens afgeblazen nadat vier nazi’s zich voor de deur van de bieb posteerden. 

Omwille van ‘de veiligheid van de kinderen’ besloot de bibliotheek het evenement niet door te laten gaan. Dat nazi’s inmiddels betrekkelijk ongestoord hun gang kunnen gaan, is natuurlijk een veeg teken. Dat – voor de zoveelste keer dit jaar – de organisatie van een evenement overstag gaat voor fascisten is een nóg veger teken. Wanneer er zich 100 nazi’s voor de deur hadden bevonden, had ik me zeker iets voor kunnen stellen bij afgelasting – uiteindelijk waren bij dit evenement kinderen betrokken. Wanneer je zwicht voor 4 zielige betogers met een spandoekje maak je het extreemrechts wel érg makkelijk.

Inmiddels heeft Identitair Verzet op Facebook een verklaring geplaatst over de verderfelijke invloed die decadente dragqueens uitoefenen op gezonde Arische kinderen:

Overigens moest de politie naar het schijnt de nazi’s in bescherming nemen tegen boze voorbijgangers, wat dan wel weer hoopgevend is. Waarom het anderhalf uur moest duren voordat de identitairen afgevoerd werden is niet duidelijk. De politie kan een niet aangemelde betoging ontbinden, wanneer ze daar aanleiding toe ziet.

Bron