Nazi’s mogen Waterloopleinmarkt terroriseren zaterdag 6 februari

razziazwanenburgVoormalig onroerendgoedmaffia-advocaat Van der Laan heeft in zijn oneindige wijsheid besloten de nazi’s van PEGIDA los te laten op zaterdag 6 februari op de plaats van het echte Anne Frankhuis. Ja, het huis waar A.F. oorspronkelijk in ondergedoken was stond een beetje in de weg voor de Stadhuis/Muziektheatercombinatie, net als het voormalige Joodse weeshuis aan de Amstel. Dus op die plaats, tevens de omgeving waar ook de foto gemaakt is, zo’n 75 jaar geleden, en dicht bij de Anti-PEGIDA-manifestatie op het Jonas Daniël Meijerplein. Eerder gonsde het bericht dat de nazi’s op het Museumplein terechtkonden, een plaats waar al gauw zou kunnen opvallen met hoe weinigen zij waren. Of dit nu een verkeerd bericht was is al niet meer na te gaan.

Even verbatim het ANP/nu.nl-bericht gedeeltelijk volgen:

De demonstratie van organisatie Pegida die zaterdag in Amsterdam plaatsvindt, wordt niet op de Dam gehouden. In plaats daarvan mogen aanhangers bij de Stopera demonstreren. De gemeente zou signalen hebben ontvangen dat ‘verschillende groepen’ de demonstratie en een tegendemonstratie willen verstoren.

De gemeente laat aan NU.nl weten dat voor de locatie bij het stadhuis is gekozen en niet voor de Dam omdat op de Dam al een demonstratie van de spirituale organisatie Falun Dafa gepland stond.

Daarnaast zegt de gemeente dat de burgemeester op basis van verkeer, gezondheid en openbare orde een demonstratie op een bepaalde plek mag verbieden.

Het idee dat de “spirituale” taoïsten misschien elders uit de voeten zouden kunnen (het Chinese Nieuwjaar staat voor de deur) was blijkbaar niet in overweging. Dat de nazi’s maar moesten uitwijken naar het Museumplein is dus een gerucht geweest dat niet op waarheid berustte.

Met de demonstratie willen aanhangers van Pegida hun onvrede over “de islamisering van Europa”. Pegida heeft aangekondigd met driehonderd tot vijfhonderd mensen te gaan protesteren.

In reactie daarop heeft de SP een tegendemonstratie aangekondigd, waarbij zich verschillende andere groepen hebben aangesloten.

Bron.

“Islamisering” is een abstractie en tegen abstracties protesteert men niet. Er wordt geprotesteerd tegen moslims. De Rijnsburger domineeszoon, zomaar PvdA-lid ook nog, heeft voor dit “protest” tegen de aanwezigheid van door de demonstranten ongewenste mensen de smaakvolste omgeving gekozen die er te bedenken was. Dat de SP het initiatief genomen heeft tot de tegenmanifestatie verrast mij – als het klopt *)-, maar ik kan er alleen van zeggen: ze mogen ook wel eens iets ondernemen tegen de bruine drek die Nederland overspoelt. Om de tegenmanifestatie en de nazibijeenkomst zo dicht bij elkaar te plaatsen is ofwel een uiting van stompzinnigheid of kwade opzet (het kan ook beide).

*) Het klopt maar ten dele: het is een manifestatie met een breed scala aan deelnemende organisaties, wij wijzen er nog maar eens op.