Nazi-bijeenkomst universiteit Florida loopt uit op flop: “No Trump, no KKK, no fascist USA!”

Het met veel bombarie aangekondigde optreden van neo-nazi Richard Spencer op de Universiteit van Florida is uitgelopen op een fiasco. Spencer brak zijn optreden voortijdig af en zijn aanhang moest na afloop onder politiebegeleiding afgevoerd worden.

Buiten hadden zich ruim 1000 antifascisten verzameld om Spencer en zijn sociopathische aanhang een warm welkom te bereiden. Daarbij liepen enkele nazi’s tegen een gebalde vuist op:

Binnen werd Spencer bij zijn opkomst geconfronteerd met een menigte die hem uitjoelde:


Een van de sprekers beklaagde zich over de “communistische Antifa” in de zaal en liep kwaad weg:


Omdat het hem vrijwel onmogelijk werd gemaakt te spreken, brak Spencer zijn speech uiteindelijk maar af en beëindigde hij de bijeenkomst voortijdig. De politie escorteerde de neo-nazi’s de stad uit. Eerder had The Daily Stormer opgeroepen na afloop van de bijeenkomst Joodse doelwitten in Gainesville aan te vallen, maar daar kwam dankzij het optreden van de antifascisten niks van terecht:


Een groot succes voor de antifascisten en een complete afgang voor Spencer. Ondanks een enorm propaganda-offensief – waarbij hij alle steun kreeg van de reguliere media – slaagde Spencer er niet in meer dan enkele tientallen aanhangers te mobiliseren. De ‘Alt-Right’ in de VS is op de loop, wat volledig te danken is aan het militante grassroots verzet. No thanks whatsoever aan de laflinkse media en de Democraten. Om de kameraden van het onvolprezen It’s Going Down aan het woord te laten:

The success of Gainesville signals that Alt-Right and neo-Nazis rallies are losing steam; the number of Spencer supporters was extremely low despite the almost month of build up in Alt-Right circles. Meanwhile, antifascists were able to continue to turn out increasingly large numbers, while solidifying a confrontational approach. This ability to mobilize mass and militant crowds also shows that we have been able to build solid ties post-Charlottesville and have been successful to a point in combating and attacking Centrist and liberal narratives which try and defuse and desolidify grassroots autonomous social struggles.