Nationaal Symbool ???

Wat zal het worden ? Dat nieuwe Nationale Symbool in de 2e Kamer ??  

Een vlag van het formaat dat men ook in de Amerikaanse 2e kamer ziet ???, of een leuk plafond symbool zoals in de “Hall of the people “in China ..  Een portret van Beatrix op Noord Koreaans formaat  Maar het allerbeste Nationaal symbool zou natuurlijk een groot portret van een slavenschip  zijn , daar is onze Natie tenslotte groot mee geworden ,  of toch liever deze , om de juiste verhouding tussen witmenschen en kleurmenschen te laten zien … ??

9 gedachten over “Nationaal Symbool ???”

 1. Ik zie het nut van een extra nationaal symbool in de Tweede Kamer niet in. Wilt men soms inspelen op de nationalistische sentimenten? Naar mijn mening begint nationalisme steeds meer en meer een achterhaald idee te worden, de wereld ontwikkeld zich verder en de globalisatie leidt ertoe dat voorheen volledig souvereine staten zich bundelen in intergouvermentele- en supranationale organisaties en delen van hun macht/bevoegdheden afstaan aan die organisaties. De E.U. is een mooi voorbeeld van een supranationale organisatie. Een hele hoop van onze wetgeving bijv. komt van Brussel.

  Het is overmijdelijk dat andere landen in andere regio’s het voorbeeld v.d. E.U. zullen kopieëren want als klein/middengroot land redt je het tegenwoordig niet in je eentje in de power play van world politics.
  Er zijn problemen (vb het klimaat probleem) die niet opgelost kunnen worden door individuele landen maar door samenwerking van landen in intergouvermentele- en supranationale organisaties als organisaties als bijv. de V.N. en de E.U.
  De PVV mag dus voortgaan met het voorschotelen v.h. nationalisme als gerecht voor de PVV aanhang en de PVV aanhangers mogen dat als zoete koek inslikken maar ik heb medelijden met ze omdat ze geloven in een achterhaald concept. De geschiedenis zal uitwijzen dat het nationalisme iets was voor de 20 ste eeuw en niet iets voor de 21 ste eeuw.

 2. Zou het zonde van het geld vinden. Of moeten we naar VS gebruik maar in gaan stellen om iedere morgen trouw aan de natie/vlag te beloven op scholen en in de TK? beetje 😥

 3. Lijkt me wel wat zo,n slavenschip.Hebben we de afgelopen jaren ondervonden,met als standaart een bekende rode vlag warop stond;Dat is het doel wannaar we streven; burgertje kapot maken onder het mom van sociaal(zakkenvullerijen,billenmaatjes aan leuke funkties helpen enz.enz.
  Snap je het?Slaven werden gehouden en vertransporteert door de voorouders van ene mevr.van Amsberg thans groot grond/geldbezitster en de “praalwagen” van dat sociale gedrocht dat o.a.P.v.d.A heet,een partij die NA 1945 haar naam veranderde en “vergat dat ene woordje DEMOKRATIE weer daarin op te nemen!” Bewust??

 4. Dat Nederland groot is geworden met de Slavenhandel is onzin. Nederland heeft er zeker aan meegedaan maar het merendeel van de winsten kwam van de specerijhandel en andere goederen. Nee, ik zit ook niet op bombastische Nationalistische symbolen te wachten. Elke vorm van authoriteitsaanbidding staat me tegen maar het gaat ook in tegen de Nederlandse traditie. Dus linksom of rechtsom het is onzin om zoiets in te voeren.

 5. He? Terugslaan mag niet?Wat flauw.
  Dat is dus het kenmerk van zwakkelingen,wel een ander kwetsen,neerhalen en minachten maar O WEE
  als er dan iets als een boemerang werkt blijft het stil!

 6. @ # 6 Keira 10 Oct 2010 – 4:43 pm
  Volgens mij heeft ie z’n comment bij het verkeerde artikel geplaatst

 7. Een enorme kaasschaaf, die zo bij uitstek hoort bij het zetten van de tering naar de nering

Reacties zijn gesloten.