Moslimpje-jennen

En de rechtse media hadden het weer heel druk deze week met allerlei – in hun ogen – belangrijke info die onder het publiek gebracht moest worden. De voorman van een anti-Islam beweging die aangevallen werd, een moslima die de foulard aflegt, een krant die blijft spitten over bestuursleden van het Cornelius Haga Lyceum, kindjes uit Syrië mogen niet naar de zogenaamde geradicaliseerde grootvader en ga zo maar door …  alsof er geen eind meer aan kan komen …

 

Flyeractie
Pegida-voorman Wagensveld is aangevallen in de buurt van de Al-Fourqaan Moskee in Eindhoven, echter de ‘dappere anti-Islam strijder’ heeft tegen de NOS – die het als belangrijk nieuws bracht – verklaard dat hij geen aangifte gaat doen, daar hij geen vertrouwen in de rechtsstaat heeft. Nee, dat begrijp ik, daar als hij het wel zou doen, deze rechtsstaat hem op zou moeten pakken, omdat hij niet in de buurt van deze moskee zijn demonstratie cq. flyeractie mocht houden. Tja, het kan verkeren. Ja, inderdaad,  het is wereldnieuws dat de heer Wagensveld wordt aangevallen op een plaats waar hij niet hoorde te komen, zonder daarbij een keer de rechten van de moskee te noemen. Heel goed hoor NOS.

 

Instagram-moslima
Het volgende toppunt was het no-news van DDS (lijkt wel een virusaanval) over de heldhaftige Instagram-moslima die haar foulara bij het oud-vuil heeft gesmeten. Ja, als je geen nieuws hebt, dan maak je toch nieuws. Dit nieuws heeft totaal geen enkele waarde, behalve als je het beschouwd als gewoon moslimpje-pesten. Kijk, dat tante Instagram-moslima (zijn niet mijn woorden, maar die van DDS) haar hoofddoek (foulara) afdoet, moet ze zelf weten. Ik hoef hierover geen verantwoording af te leggen, het is alleen zij zelf die dat moet doen, zelfs de schrijvers van DDS hoeven hier geen verantwoording voor af te leggen. Het gaat me ook compleet niet over de actie van de dame in kwestie, maar de actie van schrijver Tim die gewoon tekeer gaat tegen alles wat met de Islam te maken heeft en natuurlijk in overtreffende vorm, zoals jank-islamisten, haatimams, radicale haatislamisten, vrouwonvriendelijke lap stof, Michelin-mannetje, salafisten en andere radicale moslimlieden, radicale islamfans, haatbaard, treurtulband, internet imams, middelvinger naar alle haat en jihad. Gut, gut, ome Tim heeft zijn hele Islamregister opengetrokken, nu zal hij wel moe zijn.

 

Cornelius Haga College
Maar ja, de Volkskrant kon niet achterblijven en kwam dus ook met ‘spectaculair’ nieuws: de gebroeders Atasoy houden een goed draaiende Islamitische school in de lucht, echter beide broers zijn Turks-Albanese moslims, die ‘regelmatig naar de Tsjetsjeense schoonfamilie’ gaan en die in Nederland een school hebben, tja, dan moeten het wel Salfistische terroristen zijn of althans banden hebben met terroristen.

En ook hier weer: als we geen verhaal hebben, dan gaan we er een verzinnen en in dit geval zo lang ploegen, jennen, zoeken, trekken, zuigen om maar iets negatiefs te vinden. En dan komen ome Tjerk en Rik toch met een verhaal om maar te kunnen bewijzen dat het Cornelius Haga Lyceum toch eigenlijk wel slecht moet zijn.

 

Heeft nu echt niemand in de gaten dat dit allemaal gratis reclame is voor de school, die er op dit moment garen bij spint? Zelf schrijven de heren journalisten in de inleidende kop dat het een verwarrende zoektocht naar bewijs is (geworden). Bewijs naar wat? Bewijs dat de overheid een vies spelletje speelt met de school – waarover in het artikel toch wel wat bewijs voor wordt gegeven – of bewijs dat de school een Salafistisch bolwerk is. Mijn excuses, maar dat heb ik niet uit het artikel gehaald. Maar nu een andere vraag: zouden beide ooms journalisten ook zo blijven ‘ploeteren’ als een christelijke of joodse school vanuit het buitenland hier haar deuren zou openen? Ik denk het niet, een klein artikeltje over de opening, de zegening erover en verder niet meer zeuren. Neen dan de school van Soner en Son Tekin Atasoy, daar is een team opgezet om maar iets te kunnen vinden, als was het maar een doperwtje dat verkeerd zou liggen in de vuilnisbak, wow, dan hadden ze weer een wereldartikel over de Salafisitische invloeden op de school.   

 

Radicale opa
Het was toch nogal wat met het jennen van moslims, maar de NOS kon het toch niet over haar heen laten gaan en kwam met het artikel van de burgemeester van Ede en zijn bezorgdheid over IS-kinderen die bij de jihadistische opa geplaatst gaan worden.

Een teruggekeerde Syriëgangster, en volgens het artikel dus een jihadverdachte, kwam eind 2017 terug naar Nederland met haar twee jonge kinderen, is opgepakt, moet haar straf uitzitten (welke bewijzen zijn overlegd?) en ondertussen zijn de kinderen ondergebracht bij de eigen opa en oma – dit is familie, meneer de journalist – . Echter de burgemeester is van mening – tegen de afweging in van de Kinderbescherming en dus de rechter – dat dat niet kan, omdat de opa een IS-sympathisant zou zijn. Maar even de wet er weer bij nemen: men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is; m.i. geldt dat voor de moeder van de kinderen en zeker ook voor de opa, die nergens van beschuldigd is. Oh, sorry, ik hoorde u niet goed, u zei een poster in de kamer en dan ben je een sympathisant … gut, gut, wat een gefriemel op de mm; als dit zo zou zijn voor een poster, dan zouden veel meer Nederlanders opgepakt moeten worden, die posters van Hitler, Mussolini en andere bezetters van andere landen in de kamer hebben hangen. Oh, vraagje mijnerzijds, mag ik dan ook niet meer de vlag van Palestina op mijn kamer hebben hangen? Gaat toch buitenspelen !

Wat mij nog het meest irriteert, is de benaming IS-kinderen; sorry maar wat hebben twee jonge kinderen te doen met de dagelijkse zaken van pa en ma te doen? Kunnen we die kinderen wat aan rekenen?

 

Minderjarige Tijdbommen
En dat brengt me dan meteen bij het laatste wereldnieuws in het kader van het jennen van een bepaalde groep, en dat is het artikel uit de Telegraaf: ‘Minderjarige jihadi’s zijn tijdbommen’. De oprichter van de denktank voor Binnenlandse Veiligheid in Frankrijk heeft aangegeven dat alleen maar heel jonge kinderen teruggehaald mogen worden, maar dat de rest of daar moet blijven of strengere straffen moet krijgen. Meneer de zogenaamde expert heeft aangegeven dat de grens zo’n acht jaar is; daar boven hebben de kinderen vaak al trainingen gehad en kunnen dus voor problemen gaan zorgen. Ja, sorry maar het gehele artikel is zo negatief, waarbij eigenlijk alleen maar naar voren komt: mensen die verdacht zijn, veroordelen in Irak (of Syrië) en zorgen dat ze daar levenslang krijgen, want dan zijn onze problemen opgelost. Makkelijk, zo’n advies, zo kan ik het ook.