Moet een vrouw de nieuwe leider worden van de PvdA? Of gewoon de beste?

Lees hier weer een stuk waar mij de broek van afzakt. Ik weet dat het zo is en toch kan mijn rationele geest er niets mee. Je gaat toch niet per se voor een vrouw kiezen als er een betere mannelijke kandidaat is? Kijk naar Ploumen, heb ik echt nooit iets gevonden. Zij die zelf onzichtbaar was verweet Job Cohen onzichtbaarheid. Mariëtte Hamer moet het ook maar niet weer worden, die vecht gewoon niet hard genoeg tegen die PVV knokploeg (plus ik vind dat ze een zeurstem heeft, ja sorry hoor).

Kortom, ik wil testosteron zien bij de PvdA in de Tweede Kamer, of een vrouw met ballen die op een hele vrouwelijk manier die PVV knokploeg knock-out slaat. Er zijn er die dat kunnen, maar die zijn nog zeldzamer dan een PVV’er met twee hersencellen.

Dus vrouwen van de PvdA, kies deze keer gewoon voor de beste! Als dat een vrouw is prima, maar als dat een man is, ook prima. Er moet een pitbull als leider komen die dit bruine zooitje afbreekt waar ze bij staan.

 

 

31 gedachten over “Moet een vrouw de nieuwe leider worden van de PvdA? Of gewoon de beste?”

 1. Gelet op Groen Links mist dat met Sap alles wat het nodig heeft om geloofwaardig over te komen.
  Of `t een man of vrouw is maakte me niet uit maar dan laat ze zich dan niet zo truttig en kleinburgerlijk kleden met sieraden enzo, en zich een bekakt accent aanmeten, om vervolgens méé te bukken op het pluche voor het Amerikaans imperialisme. Bah *ulk* Nogmaals bah. 😥

 2. Tsja, als het dan een vrouw zou moeten worden, zou de PvdA een soort progressieve Margareth Thatcher moeten vinden. Maar die is dus nooit bij de Tories aan het roer gekomen omdat ze vrouw was. Ik denk dat de stelling dat het een vrouw ‘moet’ zijn, veel te krampachtig is en ook wel gedateerd, eerlijk gezegd.

 3. Als je paus wil worden schijn je te moeten bewijzen dat je een man bent.
  Dit naar aanleiding van het feit dat er ooit een vrouw stiekem paus is geworden, door geheim te houden dat ze een man was. En zo iets kan natuurlijk niet.
  Maar hoe leuk zou het eens een keer zijn dat men denkt op een man te stemmen en die wordt ook nog eens de baas van Nederland, op een dag bekend dat ze een vrouw is. Heerlijk lijkt me dat. 🙂

 4. Tís dat Al Bayrak als opvolgster van Cohen als staatssecretaris van Deporatie besmet is geraakt maar anders zou het wel leuk zijn , een Allochtoonse met een dubbele pas kiezen zou een luid “Fuck You “naar Wilders zijn …

 5. Ik denk dat de vrouwen hierbij worden achtergesteld. Als jullie de discussie gevolgd hadden, dan werden gelijk de mannen genoemd in de opvolging. Albayrak werd pas genoemd nadat er eerst kroonprinsen in de kijker werden gezet. Hier in Nederland schijnen vrouwen achter te lopen, als het om top functies gaat. Maar wat me gewoon stoort is dat men eerst aan een man denkt en bejubeld en als het op vrouwen aankomt, de mannen minder enthousiast zijn. Ik vind dat zo vreemd.

 6. Dat is Typisch Nederlands , waar hoeihoeihoei “Moslimlanden” Als Pakistan en Bangladesh al een vrouwelijke president hebben gehad en Turkije een vrouwelijke Premier , is zelfs het laatste in Nederland nog nooit ter sprake geweest ….

 7. Gewoon voor de beste gaan. Als dit een vrouw blijkt te zijn, dan mooi meegenomen.
  Van tevoren kiezen dat het bvb precies een vrouw zou moeten is is uit het gekke.

 8. #6
  Zo zie je maar weer.
  Vrouwen bakken er niks van.
  En dat ze in die landen die je noemt dat nit door hebben blijkt maar weer dat ze een vrouw hebben benoemd, terwijl ze nota bene volgens hun eigen verderfelijk ideologie vrouwen verplicht zijn om te onderdrukken. Schijnheilig zootje zit daar. Allemaal om de linkse elite in Nederland een rad voor ogen te draaien uiteraard, want die linkse elite weet heus wel dat moslims niks moeten hebben van een democratie, maar proberen desondanks toch ze als hun stemvee hier naar toe te halen, omdat ze anders helemaal niks te vertellen hebben in Nederland. Mooi dat Wilders politieke partijen wil verbieden met een moslimachtergrond. Want zo gauw die hier het te vertellen krijgen dan hebben we hier een Sharia-wetgeving die ze in andere niet-westerse landen nog maar steeds niet van de grond krijgen.

 9. #7. Waarom is het mooi meegenomen als het een vrouw is? Wat mij betreft zetten ze gewoon een hond op de lijst, had de PSP ooit ook eens gedaan. Gaaf toch? Ok, zet dan een socialistische robot a la Rodriguez ‘Bending’ Bender op de lijst, vind ik ook goed.

 10. #10. Nee, in nijmegen is het ooit een keer een idee van de PSP geweest om een hond op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te zetten, ergens in de jaren 90. Het staat me nog vaag bij, maar van dat plan is trouwens nooit iets terecht gekomen…bij mijn weten, alleen is mij dat vaag bij gebleven, dus vraag mij niet naar de details, want ik heb het ook maar vijftien jaar ergens op teletekst gelezen… Maar dat idee van een hond op de lijst heb ik wel serieus gelezen, echt waar!

 11. Toen had je nog van die clubjes als de NCPN en de NPSP, alles nieuw, omdat die niet in GroenLinks opgingen… wat is er eigenlijk van die clubjes geworden?

 12. #11
  ’t Zou best kunnen hoor.
  Ik heb ooit eens een keertje (ook mest PSP-vrienden) er over gedacht om een partij op te richten die eindelijk wel eens deed wat we beloofden.
  We zouden namelijk als we gekozen werden niet in de gemeenteraad zitting nemen en geen beslissingen nemen, zodat bij alles wat we deden nooit er kritiek op kon komen.
  Onze slogan was “we ‘r only for de money” naar Zappa’s lp. Eindelijk een partij die volkomen aan de verwachting van de kiezer voldeed. Waar vind je dat nog!
  De reden dat we het uiteindelijk niet hebben gedaan was omdat er door mensen van een reclamebureau (ook PSP-ers overigens) was uitgezocht dat we inderdaad wel eens zetels in de wacht konden slepen, gewoon omdat mensen het wel grappig vonden of als proteststem.
  En dat wilden we toch liever niet. 🙂

 13. Onze slogan was “we ‘r only for de money” naar Zappa’s lp. Eindelijk een partij die volkomen aan de verwachting van de kiezer voldeed. Waar vind je dat nog!

  Hahahahaha…. je had je achterban zeker niet teleurgesteld.

 14. Kans was trouwens groot dat ik daar ook op gestemd zou hebben… dus had reclamebureau ergens wel gelijk.

 15. #17
  Een paar jaar later had je de “Tegenpartij” van Koot en Bie die zichzelf hebben laten vermoorden omdat sommige mensen het óf serieus namen óf het ook juist voor de gein zouden hebben gedaan.
  Wij hebben aanslagen weten te voorkomen omdat we immers niet eens bestonden (nog….)

 16. #20
  Inderdaad erg verleidelijk, maar ik blijf toch bij Plasterk omdat hij één van de zeer weinige personen is die er voor gezorgd heeft dat ik naar sommige dingen precies het tegenovergestelde kon kijken dan ik aanvankelijk met m’n onbevooroordeeld vooroordeel eerder meende te zien.

 17. #20, zou leuk zijn maar er is nood aan een goed debater, tevens straatvechter die kan tussen de verschillende modussen gaande weg overschakelen. Er moet stof gaan waaien.

  #21, Plasterk is idealisties, maar dan snap ik niet dat ze van Job Cohen wouden. Je moet nar een verandering toe en dat gaat niet altijd met prietpraat.

 18. @21
  ‘die er voor gezorgd heeft dat ik naar sommige dingen precies het tegenovergestelde kon kijken dan ik aanvankelijk met m’n onbevooroordeeld vooroordeel eerder meende te zien.’

  Huh? Vroeg zij met intelligente blonde blik 🙂

 19. #23 Heel eenvoudig Kiera het voordeel van Henks vooroordeel bleek een Naderend nadelig nadeel te bevoordelen ………. of zo iets ….. 😉

 20. @24 Ja eh Al, ik heb het al zo moeilijk, zou een donkere spoeling helpen? Kunstmatige intelligentie? 🙂

 21. Nee hoor .. gewoon handen in de lucht werpen en met eem schattigge glimlach “Blond hé ” roepen .. Werkt in 99% van de gevallen …

 22. #22 #23 #24 #25
  Ronald Plasterk is er als er van de enige zeer weinigen er in geslaagd om een aantal malen mij van het ene (vooringenomen) standpunt doen over te stappen naar precies het tegenovergestelde. Helaas weet ik niet meer hoe het allemaal zat. Eén maal, maar ook weet ik hier de details niet meer van, was dat ik vóór de Europese grondwet heb gestemd, maar toen ik later Plasterk in een column las die vond dat je tegen moest stemmen, waren z’n argumenten zo overtuigend dat ik spijt had van m’n voorstem.
  Over het algemeen weet ik heel goed waarom ik op deze of gene stem. (Regionaal doe ik graag aan vriendjespolitiek; GroenLinks of D66 omdat die ergens in een raad zitten en het toch ook leuk is dat ze tenminste een voorkeursstem hebben. In een kroeg levert je dat tenminste een borreltje op tenslotte, iets wat je nooit krijgt van landelijke politici. Anderzijds is het wel weer zo dat als ze bij jou op visitie komen, dat ze gretig gebruik maken van jou jenevervoorraad.)
  Als je hier op Krapuul een potje zit te discussiëren merk je wel dat voor het grootste deel “we” het roerend met elkaar eens zijn, zij het af en toe op kleine zaken een beetje verschillen.
  Ik zie heel vaak dat mijn ideeën worden overgenomen. Tenminste dat meen ik te zien. En als jullie #22 #23 #24 #25 naar jullie eigen praatjes kijken zie je dat jullie gewoon mijn “jargon” hebben overgenomen.
  Maar als ik analyseer wat volgens mij van mij is, merk ik dat het waarschijnlijk in heel veel gevallen niet eens klopt. Ik merk dat veel van m’n ideeën tenminste voor een deel door Krapuulmensen is beïnvloedt, maar die ik me “eigen” heb gemaakt als zijnde “mijn” ideeën. Ik kan ze echter niet aanwijzen.
  (Huib heeft wel een paar keer iets heel concreets uitgelegd m.b.t. het geloof, wat een aanvulling en zelfs een versterking van mijn opvattingen was over bepaalde aspecten van het (Christelijk en Joodse) geloof. “Weer wat geleerd”. )
  Als ik op andere forums discusiëer dan overkomt het me wel eens dat ik er op betrapt word, soms ondanks m’n nickname en soms jaren geleden al gruwelijke dingen heb verteld, die allemaal strijdig waren met het geloof in de Here Wilders en die het zoveelste bewijs zij n dat het met links niet koosjer zit. Ik word soms wel eens “moslim” genoemd. Inderdaad, dieper kun je niet zinken.
  Ik merk ook bij me zelf dat ik “negatieve” zaken van mensen prima weet te onthouden. Ik kan b.w.v.s. bijna alles opnoemen wat Wilders verkeerd heeft gedaan en nog steeds doet en zelfs al is dat inmiddels 8 jaar geleden. Iets positiefs zou ik niet kunnen noemen. (Ik weet het. Slecht voorbeeld. Uiteraard kun je niks noemen als het er niet is.)

  Dat “eigen maken” van ideeën van iemand anders zonder dat je je er zelf van bewust bent is helemaal niet zo vreemd.
  Zie maar eens wat er gebeurt met een mop die je verteld wordt.
  Als je ‘m nog maar kort geleden hebt gehoord, vertel je ‘m door met iets als “Gisteren vertelde Jantje een mooie mop… ” Een week later wordt “Jantje” ineens “iemand” en een maand later ben jezelf degene die de mop vertelt, zonder bronvermelding. Je bent ineens de “eigenaar” van de mop geworden.
  (Weinig bekend, maar er is jaarlijks een congres van moppentappers waar uiteraard veel moppen worden getapt en over en weer geruild. Maar omdat het geen doen is om de moppen allemaal te vertellen is men tot een praktische oplossing gekomen door de moppen gewoon te nummeren. Elke ervaren moppentapper weet dan gewoon bij het horen van een nummer waar de clou zit.
  Ik was er laatst ook, uiteraard illegaal, want ik weet niks van moppen, maar het was desondanks best interessant. Als je in zo’n zaal zit valt het je direct op dat er een hele dweilploeg klaar staat om de tranen op te dweilen die nu eenmaal rollen als je hard moet lachen. Ook staan er buiten 2 ambulances om degenen die een rolberoerte hebben gekregen na het horen van een mop, zo snel mogelijk af te voeren.
  Direct al bij de eerste spreker was het raak. “238” zei hij waarop onmiddellijk de hele zaal begon te bulderen maar nog voor dat die uitgebulderd was slingerde hij “331” en “413” er bovenop. De zaal lag plat! Achtereenvolgens kwamen tientallen tappers op het toneel die allen tientallen nummers waarvan sommige zelfs boven de 1000 waren, riepen. Ongelofelijk wat werd er gelachen. Het was maar goed dat er naast de dweilploeg een stand was waar je op vertoon van je toegangsbewijs of nummer, met korting een schone onderbroek kon kopen omdat die je had meegenomen inmiddels had volgepist.
  Ik vond dat ik eigenlijk ook wel een duit in het zakje mocht doen omdat ik immers zonder een cent te betalen was binnengedrongen. Ik beklom toen het spreekgestoelte en zei met nauwelijks verholen pretoogjes: “17!”.
  O, o, o wat bek ik toen afgegaan. Niemand lachte en bovendien werd ik onmiddellijk in de kraag gegrepen door de alom aanwezige suppoosten, die me al bij binnenkomst door hadden, maar nog niks konden bewijzen. Later hoorde ik wat er aan de hand was. Nummer 17 was al een heel oude mop die iedereen al kende. Wist ik veel…! )

  Veel moppen ontlenen hun kracht aan het feit dat de verteller er in slaagt om de luisteraar al vertellend voor te bereiden op de clou die gaat komen. Je begint al te gniffelen als de mop nog niet eens helemaal verteld is. En als aan het eind blijkt dat de clou inderdaad dat was wat je al verwachtte houdt je het bijna niet meer.
  Blijkt het anders te zijn dan lach je minder of helemaal niet. Je snapt ‘m gewoon niet. Heel zelden ben je nog meer geamuseerd. Alleen hele goede cabaretiers zijn in staat om juist door het onverwachte mensen aan het lachen te krijgen en daardoor anders te laten denken.

  Ronald Plasterk is er meerdere malen in geslaagd met z’n columns op een humoristische wijze met te laten switchen van m’n standpunt. Hij had nooit de politiek in moeten gaan.

 23. Ja eh Henk doe eens een OP’jte maken voor Krapuul ipv zulke lange comments. Toe nou joh, toe nou! 🙂

 24. #28, nu snap ik Plasterk uiteindelijk, hij heeft het allemaal als mop bedoeld – voorzitterschap en alles.
  Bedankt Henk.

 25. #29
  Ach Keira ik verneem nu ineens dat je kunstmatige intelligentie hebt. Ik vond het al zo verdacht dat je zooooo slim bent, maar ik kon er maar niet achter komen hoe dat kon, al speelt het feit dat je een vrouw bent uiteraard wel een grote rol. Eerlijk gezegd snap ik niet waarom je eigenlijk nog kunstmatige aanvulling nodig hebt.
  Er is me al vaker gevraagd om op Open Podium iets te zetten maar ik weet domweg niet hoe dat gaat. Temeer ook omdat nergens meer een “knopje” Open Podium te vinden is, die toch vroeger helemaal bovenaan ergens stond. Zo raak ik helemaal in de war. 🙂

Reacties zijn gesloten.