Missie Kunduz wordt niet uitgebreid, Rutte kan op zijn kop gaan staan

Beraamde kosten bij 189 politieagenten in opleiding was 500.000 euro per politieagent, met een totaal van 105 miljoen. Als echte gelover in de martkwerking dacht Rutte dat als hij dan ook grensbewakers op ging leiden, de kosten per persoon gedrukt zouden worden. Helaas, die vlieger gaat niet op, want grensbewakers hebben ook vechtbevoegdheden en daar gingen GroenLinks en de ChristenUnie niet mee akkoord. Het mocht alleen maar een opleiding tot politieagent zijn. Want die vechten niet, dûh!

Overigens las ik gisteren hier dat Hillen niet weet waar hij op moet bezuinigen. Nou, ik weet er dan ook nog wel een.

2 gedachten over “Missie Kunduz wordt niet uitgebreid, Rutte kan op zijn kop gaan staan”

  1. Een zich al langere tijd aftekenende trend is hier opnieuw zichtbaar:

    Het kabinet kondigde vrijdag aan te gaan onderzoeken of ook de Afghaanse grenspolitie en rekruten van buiten Kunduz door Nederlanders kunnen worden getraind. De ChristenUnie ziet in beide mogelijkheden geen heil. GroenLinks, een van de andere partijen die steun verleende voor de missie, is ook huiverig voor deze opties, maar wil het onderzoek van het kabinet afwachten.

    bron

    Niet GroenLinks maar de ChristenUnie was in eerste instantie de partij die de deur in het slot gooide. Toen de ChristenUnie eenmaal het besluit had genomen, volgde ook GL. GL laat zich met andere worden weer eens links passeren door de CU.

Reacties zijn gesloten.