Ministerie van Energie in Londen bezet en geblokkeerd

Actievoerenden die toewerken naar de Extinction Rebellion van 17 november aanstaande hebben vanochtend het Britse Ministerie voor Zaken, Energie en Industriële Strategie bezet en hebben de ingang geblokkeerd door zich aan elkaar vast te lijmen. Het is de bedoeling aandacht te vragen voor de vernieling die in het Verenigd Koninkrijk wordt aangericht door fracking. De regering ondersteunt dit fracken op ondemocratische wijze.

Volgens de politie is het departement volledig gesloten, niemand kan er in of er uit. Actievoerders zeggen dat er een feestelijke sfeer is, het is voor de goede zaak.

De regering van het VK, speciaal dit departement, bevordert het fracken. Zij heeft meer dan dertig keer overlegd met fracking-maatschappijen de afgelopen drie jaar en in het geheel neit met tegenstanders van fracking, ondanks massale plaatselijke oppositie doorheen het gehele land. Van Preston New Road (protest nu al 665 dagen aan de gang) in Lancashire tot Kirby Misperton in North Yorkshire, tot Horse Hill in Surrey, komen gemeenschappen samen om te vechten tegen fracking.

De blokkade heeft geduurd tot het einde van de werkdag. De politie heeft zojuist de laatste vastgelijmde activist losgemaakt.

Lees verder hier (in het Engels); het manifest hier.