Minister Koenders: boycot Israël valt onder vrijheid van meningsuiting

Volgens Minister Koenders van Buitenlandse Zaken valt het boycotten van Israëlische producten onder de vrijheid van meningsuiting. Dat antwoordde hij op vragen van het Kamerlid Rik Grashof van Groen Links, nadat Israël had gedreigd stappen te ondernemen tegen activisten die zich inzetten voor de BDS (Boycott, Divestment, and Sanctions)-campagne.  BDS_Movement_logo

Weliswaar steunt de Nederlandse regering de BDS-campagne niet, maar de actievoerders kunnen zich volgens Koenders met recht beroepen op de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging, zoals die zijn vastgelegd in de Nederlandse Grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).

Uiteraard was dit allemaal tegen het zere been van fascistisch Nederland, dat weliswaar geen greintje liefde koestert voor Joden of Israël, maar het land uit opportunistische overwegingen omhelst heeft als zijnde een bastion tegen de Arabische Horden. Op extreemrechtse blogs als De Dagelijkse Standaard en Jalta ging men dan ook collectief over de rooie, wat op Twitter tot enkele hoogst vermakelijke scenes leidde, met in de hoofdrol De Domste Man Van Het Internet, Jalta-blogger Bart Schut. .

Eerder al verklaarde Zweden dat BDS gewoon onder de vrijheid van meningsuiting valt, wat ook in dat land tot hevig verontwaardigde reacties leidde onder het domrechtse gepeupel.

De Europese coördinator van de BDS-campagne, Riya Hassan, verwelkomde de verklaring van de Nederlandse regering:

“With the Netherlands joining Sweden in defending the right to advocate and campaign for Palestinian rights under international law through BDS, Israel’s attempt to get the BDS movement outlawed in Europe and to bully its supporters into silence has been dealt a serious blow.”

Bron: Middle East Monitor