Mini-update hobbyende AIVD’er

spy
M’n website kreeg op Oudjaarsdag weer een bezoekje van de AIVD, dus het is tijd voor een kleine update.

Na mijn artikel over de hobbyende AIVD’er, die zijn werktijd vooral gebruikte om artikelen over heraldiek op wikipedia te editen, heb ik natuurlijk regelmatig in de gaten gehouden of er iets in het edit-gedrag veranderde.

Jazeker. In de eerste twee dagen na het artikel waren er nog twee mini-edits vanaf het IP-adres van de AIVD, beiden keurig in de pauze, en daarna… stilte. De gebruikerspagina van het IP-adres is inmiddels verwijderd en op de gebruikerspagina van Warhoofd, zijn alter ego, staat de melding:

Vanwege drukke bezigheden off-wiki ben ik komende weken minder vaak aanwezig.

Gevolgd door een melding aan de andere heraldiek-bewerkers:

Helaas kan ik door omstandigheden niet meer regelmatig online zijn. Wellicht tot ziens in de toekomst!

 

Tweede Kamercommissies

Het leek me ook wel een goed plan om het onder de aandacht te brengen van de Tweede Kamerleden en van twee commissies aldaar: de commissie Binnenlandse Zaken en de Commissie Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

Van sommige Kamerleden kreeg ik een mailtje terug, variërend van ‘Ik ben afwezig’ tot ‘Dank voor je mail. Dit is om meerdere redenen erg pijnlijk’. Van beide commissies heb ik inmiddels een brief gekregen dat het in het commissie-overleg besproken is en voor kennis aangenomen is.

*proest*

Intussen krijg ik ook af en toe bezoekjes van het ministerie van Veiligheid en Justitie én van de politie. Misschien loont het de moeite om naar die IP-adressen ook eens wat onderzoek te doen ?