Middenklasse in de schuldsanering, beleid kabinet Rutte gaat werken

Er zijn in Nederland bedrijven waar tien procent van de werknemers een loonbeslag heeft vanwege schulden. Vooral veel werknemers uit de middeninkomens glijden af naar het mininumniveau door dalenden huizenprijzen, torenhoge hypotheekschulden of ontslag. (Telegraaf)

Ja, iedereen behalve de echte rijken gaan merken hoe blij ze moeten zijn met dit rechtse schijtkabinet Dat van iedereen vindt dat hij zelf zijn broek maar op moet houden en ondersteund wordt door een gedoogpartner die de schuld niet bij zichzelf zoekt, maar verraadsites in het leven roept om hele bevolkingsgroepen aan te geven. De jaren dertig en veertig van de vorige eeuw weer helemaal opnieuw.

Maar voor mensen die lekker rechts hebben gestemd en nu gaan zitten steunen: eigen schuld dikke bult. En volgende keer beetje meer nadenken voor je in dat hokje je vakje rood maakt. Want het kan echt anders, als we er samen zijn voor de problemen, in plaats van een stelletje hufters dat vindt dat je zelf maar moet helpen als er problemen zijn, kan het veel beter. Maar weet zeker dat dat wel weer komt, alleen niet wanneer. Dus nog even geduld, al kan dat betekenen dat het voor mensen met gezondheidsproblemen te laat is. En daar maak ik me dus vreselijk kwaad over!

2 gedachten over “Middenklasse in de schuldsanering, beleid kabinet Rutte gaat werken”

Reacties zijn gesloten.