Michael Moriarty nutjob?

Ik ben een Law and Order junkie en toen de eerste serie op den vaderlandse tv kwam was ik verkocht. In de serie speelde de acteur Michael Moriarty de uitvoerend Officier van Justitie, maar verliet de serie vanwege zijn kritiek op de toenmalige minister Janet Reno. Althans dat beweert hij, en vervolgens ging hij wonen in Canada omdat hij in Amerika zijn conservatieve ideeën niet meer kan spuien.

Njah? en? denkt de Krapuullezer, wat hebben wij met die derderangs acteur te maken? Nou hij is goed gezelschap van de PVV zullen we maar zeggen. Om dit aan te tonen zullen we de Amerikaanse nevenversie hier maar ff neerplempen. Heus, jullie zijn in goed gezelschap:

http://bighollywood.breitbart.com/mmoriarty/2010/06/30/catholics-vs-communists/

Of een ander commentaar dat zo bekend is, heus we kennen het wel:

Like the collaborating Vichy government in France under the Nazis, America will surrender to laws and ideologies that contradict the American Constitution and the most simple Human Rights. The Supreme Court took a once individually free nation and corrupted it by the lie of Science that fetuses are, in their first two trimesters, no more than egg yolk. Ultimately, our American Intellectual Supremacists bought the “Population Problem”, in the same way Europe fell under the thrall of the so-called “Jewish Problem.” Islam, in and of itself… is an Allah-worshipping, Kamikaze Nation, exactly like pre-World War IIImperial Japan. Its Bible, the Koran, can be read like Hitler‘s Mein Kampf. It demands to rule the entire human race. Islam’s only idea of freedom of religion is the freedom of Islam to rule everything. Islamic Political Parties should be no more trusted than neo-NaziWhite Supremacists and David Duke of the Ku Klux Klan have been trusted. Tragically, the only language Islam, like Hirohito‘s Japan, understands is violence. The measures Harry Truman took to end the war with Japan may prove tragically necessary with Islam.[15]

Komt het niet bekend voor? Hier in Nederland hebben wij G. W. die ongeveer hetzelfde vertelt. Alleen Moriarty schijnt schizofreen te zijn en een alcoholist, al ontkent hij beide.

Omdat hij een bekend acteur is mag hij schrijven, niemand die hem tegen zichzelf beschermt. Of hij komt met het bekende argument dat hij voor de vrijheid van meningsuiting is. Maar waarom is dezelfde vrijheid van het woord zo ontzettend hatelijk en vervelend? Zeker, je kan tegen abortus zijn, maar dat wil niet zeggen dat het gelijk aan slavernij is.

Wat Moriarty schrijft in zijn benevelde denkbeelden is triest, maar het is nog triester dat op het internet net zulke denkbeelden gespuid worden, denkbeelden die taboe waren, maar nu aan de oppervlakte drijven. Je kan je afvragen of flirten met racisme, het omhelzen van populisme en fascisme niet botst met de vrijheid? En nog steeds is er de geschiedvervalsing van de christelijk-joodse maatschappij. Die bestaat niet, en heeft nooit bestaan. Ook al wordt vanwege de 1,5 miljoen stemmen daar graag mee geheuld.

Michael Moriarty wilde graag president worden, hij steunt die andere nutjob Sarah Palin, zodat hij in goed gezelschap is. Maar helaas, angst blijkt altijd een slechte raadgever, er zijn volksstammen die nu vinden dat zij volkomen gelijk hebben. En Obama vergelijken met Robespierre en hem hetzelfde lot toewensen is ook normaal. Al zal de PVV’er om de hoek het anders wensen; wegwezen met die moslim die daar zit.

Ik vraag me alleen af, hoe wij deze krankzinnigheid overleven en er later op terug kijken. Michael Moriarty zal het weinig kunnen schelen, hij strijdt, denkt hij, voor de goede zaak, al is het pijnlijk voor de fans om aan te zien hoe iemand zo kan afglijden