Met gelul helpt Paul de Krom niemand aan werk

De Krom schonk bij Knevel en van den Brink oude wijn in nieuwe zakken en die kwam ook nog uit een slecht jaar

In een week vol rampspoed en wegduikende bewindslieden leek staatssecretaris Paul de Krom een eenzame lichtdrager. Crisis of niet, hij beloofde honderdvijftigduizend bijstandstrekkers een betaalde baan. Dat is geen geringe ambitie nu opnieuw economische krimp een reële mogelijkheid is, maar je zag het aan de fonkeling van zijn brillenglazen: De Krom laat zich door dalende barometers niet uit het veld slaan.

Niet alleen Han van der Horst kwam bedrogen uit. (Joop.nl)

8 gedachten over “Met gelul helpt Paul de Krom niemand aan werk”

 1. Raar altijd, die geconditioneerde reflex: dip in beurskoersen? Begrotingstekort? Meteen baanlozen collectief stigmatiseren, hen verplichten tot onbetaalde dwangarbeid, werkzoekenden er aan de haren bijslepen, alsof die verantwoordelijk zijn voor de `crisis’.
  Verdonk, Kamp en Donner roepen dat altijd. Zelfs PvdA en Groen Links doen er aan mee.
  Overigens was instemming SP met dwangwerkplicht hier in gemeente, destijds voor mij aanleiding om lidmaatschap op te zeggen. (daarmee vielen ze echt door de mand, ondanks hun mooie Tribune, vol `solidariteits’propaganda)
  Partijen doen aan dit soort simpele gesundes Volksempfinden om de reactionair stemmende, hardwerkende kiezer gunstig te stemmen en genoegdoening te verschaffen, zo van U werkt, wij zullen zorgen dat zij ook door het stof moeten, desnoods onder curatele in een kamp, zodat ze niet op uw zak teren.
  Als je een rechts element hoort brallen over uitkeringen, en wat het rijk dat kost, àltijd even keihard de wachtgeldregelingen van Kamerleden, burgemeesters en andere ambtenaren noemen, bij politie e.d. bijvoorbeeld.

 2. En vergeet niet het op ongekende wijze voor zichzelf zorgen, zowel op het pluche, als daarna, met übervette uitkering zonder sollicitatieplicht. Zo rolt de VVD.

 3. Het is tegenwoordig hype om spierballentaal te gebruiken naar mensen zonder er met een degelijke oplossing aan te komen. Krom doet zijn naam eer aan en lult wat krom is recht.
  Heel lang geleden hadden mensen met mensen die in de bijstand terecht kwamen te doen. Men zag ze als mensen die het (kapitalistische) systeem niet bij konden benen en zo langs de rand kwamen. Tegenwoordig heerst het idee dat het luie mensen zijn die de gemeenschap bestelen. De wijze waarop men mensen in de bijstand zit wordt steeds harder.
  Krom wil scoren bij deze mensen en gebruikt de nodige spierballentaal die populisten niet geheel vreemd is zonder met de realiteit rekening te houden. De realiteit volgens de Krom is duidelijk: Die bijstandstrekkers zijn parasieten die de gemeenschap belasten (ik vraag me af of ze bijstandstrekkers wel als onderdeel van de gemeenschap zien), terwijl er zat werk is en die bijstandstrekkers niet willen doen. Daarbij wordt die Krom aardig bijgestaan door die gristen Knevel (U weet wel van die gristenfundamentalistische groep die zegt dat Jezus er voor iedereen is en van iedereen houdt) die nog fanatieker is. En dan die advocaat van Dutroux die de Krom ook bijstaat en instemmend mee knikt. Ik zit nog liever in de bijstand dan zo’n figuur als Dutroux te moeten verdedigen, maar dat is het verschil tussen rechtsschmenschen. Die maken zich meer druk over bijstandstrekkers dan waar uit welke immorele hoek hun inkomen vandaan moet komen.
  Het voorbeeld van de illegalen en arbeidsimmigranten wordt erbij gehaald. Ten eerste wordt illegaliteit in Nederland hard aangepakt en is er vrijwel geen werk dat gedaan wordt door illegalen omdat bijna geen werkgever zich wil branden aan de niet misselijke boetes. Met de arbeidsmigranten worden legale werknemers bedoeld uit de voormalige Oostbloklanden zoals Polen. Werkgevers die Polen aannemen zijn vaak van hnet slag slavendrijvers dat zij Nederlandse werknemers niet eens in dienst willen nemen. De werknemers uit de voormalige Oostbloklanden werken voor lage lonen en draaien veel uren en een hoog werktempo. Het is het slag werknemers dat omhoogevallen is, geen tegenspraak duldt en geen nee te horen wil krijgen als er tot S’avonds tien uur gewerkt moet worden en je je zaterdag en zondag moet voor inleveren en je als je heel erg geluk hebt misschien portie patat en frikandellen krijgt tijdens je overwerk. Het spreekt voor zich dat zelfs de Polen die situatie uiteindelijk ook niet vol kunnen houden en op zoek gaan naar werk waar zij niet als moderne slaven hoeven te functioneren. En dan zien die Polen dat er geen werk voor hun is tegen menselijkere omstandigheden. Als ze vervolgens een uitkering aanvragen probeert de Nederlandse overheid daar een stokje voor te steken. Want daar hebben we ze ze niet voor gehaald, volgens de Nederlandse overheid. POlen denkt er heel anders over en vindt dat haar onderdanen in hun (Europese) recht staan en hun geen uitkering geweigerd mag worden en stapte naar het Europese hof.
  Die werkgevers die vaak Polen in dienst hebben zouden maar al te graag door de Nederlandse (populistische) overheid worden geholpen door ze werknemers aan te leveren uit de bijstand. Die met behoud van bijstand in bijvoorbeeld de tuinderij kunnen gaan werken. Wie had gedacht dat de overheid als koppelbaas ooit zou functioneren.

 4. Abdel Alhazred schreef: “Overigens was instemming SP met dwangwerkplicht hier in gemeente, destijds voor mij aanleiding om lidmaatschap op te zeggen. (daarmee vielen ze echt door de mand, ondanks hun mooie Tribune, vol `solidariteits’propaganda)”

  Daar zijn het ook populisten voor. DE SP is altijd al een een populistische partij geweest die dingen zegt die men graag wil horen. Is altijd al geweest. In 1983 kwam men met het naar (SP)ruitjeslucht ruikende pamflet “Gastarbeid en kapitaal” om stemmen van de Centrumpartij van wijlen Hans Janmaat te kunnen wegsnoepen dat gebaseerd is op de onderbuikgevoelens van xenofobische mensen uit de volkswijken die zelf niet echt uitblonken als ideale burger. Verder dan roddel en achterklap kwam dat pamflet ook niet. Maar de tijd was toen niet rijp voor dat pamflet en terecht vielen een hoop mensen destijds over dat pamflet en de SP kwam op de proppen dat het niet zo bedoeld had. Om vervolgens in de tijd dat Fortuyn opkwam te zeggen dat de SP al heel vroeg zelf hier mee aankwam maar werd “gedemoniseerd”. DE SP lulde zoveel mee met Fortuyn dat Fortuyn zowat enkel voor Jan Marijnissen respect had.
  De SP lijkt zoals je zegt in haar propagandablaadje een partij die de solidariteit van de mensen uit de lagere klassen hoog in het vaandel heeft en zo af en toe met de nodige spectaculaire actie’s aankomt om vertrouwen te winnen bij de achterban uit de lagere sociale-economische klassen. Om vervolgens de belangen van deze groepen achter de schermen te verkwanselen. Als er een onbetrouwbare partij bestaat dan is het wel de SP wel.

 5. “Hoe gaat u dit doen dan?”
  Nee, ik niet, De gemeenten”.

  “Gelooft u zelf wat u zegt?”
  “Jazeker”.

 6. Het schijnt dat de Emmertjes al besteld zijn om de derde maasvlakte mee aan te leggen en de duinen te verhogen , daarnaast komen er ook beschermingsmuren rond Wassenaar en Ghetto muren rond A’dam west en vergelijkbare wijken .. Leve de Israelisering van Nederland

 7. Al Bakrastani Schreef:

  Het schijnt dat de Emmertjes al besteld zijn om de derde maasvlakte mee aan te leggen en de duinen te verhogen , daarnaast komen er ook beschermingsmuren rond Wassenaar en Ghetto muren rond A’dam west en vergelijkbare wijken .. Leve de Israelisering van Nederland

  Of de Palestijnisering !!!!!!!!!!!!

  Gerelateerd aan de uitbundig veroordelende berichten over de rellen in de UK die hun oorzaak hebben in hetzelfde motief dat deze man had, en ik kan het weten want was het zelf: http://eindtijd.bravehost.com/Europa/nederland.txt

  Man slaat 42 ruiten stadhuis Lelystad in
  LELYSTAD (ANP) – Een 59-jarige man uit Lelystad heeft zondagochtend met een stalen staaf 42 ruiten van het stadhuis in zijn woonplaats ingeslagen. Hij heeft een conflict met de gemeente Lelystad.
  De schade wordt geraamd op 25.000 euro. Dat geld wil de gemeente op de dader verhalen, maakte een woordvoerder maandag bekend.
  Om wat voor conflict het precies gaat, kon hij niet zeggen. De politie heeft de identiteit van de man nog niet bekendgemaakt. De ramen zijn provisorisch dichtgemaakt met glazen platen. Begin volgende week volgen de echte herstelwerkzaamheden. “‘

  Een chicanerende overheid die absolute controle over het leven van deze man inzet enkel en alleen om er een financieel voordeel uit te halen en daarbij leugens en verwijten hanteerd die kant nog wal raken en die notabene in tegenspraak zijn met het door hen zelf aangelegde dossier over deze man die zij met die leugens en verwijten zijn uitkering hadden gestopt waardoor hij in grote financiële problemen kwam komt weg met deze enig overgebleven publicatie van dat feit.

  En dan kan Paul de Krom nog zo lamenteren en in zijn leugens persisteren en Justitie wetsartikelen die nog stammen uit de nazibezettingstijd gebruiken om hun gelijk te halen. De rellen in de UK verzeken mij ervan dat ik niet alleen sta. Ook de Nederlandse gemeentes kunnen maar beter hun beleid afstemmen op de waarheid mochten zij voornemens zijn om voor de toekomst een beleid te voeren die stabiliserend is in plaats van radicaliserend.

  Hier op waarheid te controleren: http://www.nieuwsbank.nl/inp/2006/06/12/R132.htm

  Mijn PC weigerde die EO-uitzending weer te geven notabene op hun eigen website van K evd B. dus dat heb ik niet helaas gemist.

 8. Piet zit in een rolstoel, maar volgens de VVD en het CDA kan ie nog best aardbeien plukken, hoor. Zitten de telers ook echt op te wachten!

Reacties zijn gesloten.