Met een tweet bereik je Henk en Ingrid niet

Twitter leek het tovermiddel om de kloof tussen burger en politiek te dichten. Maar het is mailen met de eigen achterban.

Verder is het bereik discutabel. Het is de vraag of twitteraars alles lezen. En de meeste burgers hebben geen tijd om ‘live’ tweets te volgen naast bijvoorbeeld een tv-uitzending of een politiek debat. Tenslotte zijn Twitteraars een atypische groep. Vooral hogeropgeleiden en jongeren gebruiken nieuwe media, leert onderzoek, en politieke informatie wordt vooral geconsumeerd door politiek geïnteresseerden.

Via Twitter komen politici en journalisten dus niet in contact met politiek onverschillig geraakte burgers, maar met hun trouwste doelgroep. Het is klantenbinding: politici en journalisten laten zien dat ze hogeropgeleide jongeren serieus nemen, die al stemmen en kranten lezen. (Met een tweet bereik je Henk en Ingrid niet – Trouw)

Chris Aalberts en Maurits Kreijveld schreven het boek ‘Veel gekwetter, weinig wol’ over de inzet van sociale media door overheid, politiek en burgers.

Daarom twittert Geert zo weinig! Henk en Ingrid bereikt hij er toch niet mee, hij doet het alleen om weer eens de pers te halen. Zullen we dan die tweets van Geert maar gewoon gaan negeren in de toekomst? En ze daar laten waar ze voor bedoeld zijn? Bij die vreselijke, afschuwelijke elite van Nederland? 👿

5 gedachten over “Met een tweet bereik je Henk en Ingrid niet”

  1. En eens te meer hebben twee “wetenschappers” het wiel opnieuw uitgevonden.
    Jongens, dit wisten we toch al lang! (Maar: kopen dat boek, zeker doen… 😀 )

  2. Mij bereik je ook niet met een tweet, maar daarom ben ik nog geen PVV’er. Alsjeblief zeg… Ik heb er zelf ook niet veel behoefte aan om alles op de voet te volgen. Noem mij ouderwets, ben ik een ouderwetse rooie klootzak. Morgen hebben ze weer iets anders… bleeps en blaaps…. kunnen ze ook een fietsenband plakken?

  3. Wilders houdt vooral van twitter omdat hij dan een statement de wereld in kan roepen, zonder dat er lastige vragen als reactie komen. Ideaal medium dus. Het journaal pikt zijn tweets toch wel op.

Reacties zijn gesloten.