Merkel erkent wat Rutte niet durft te zeggen: de politieke unie komt er gewoon

Nee, dat mag Rutte natuurlijk niet zeggen van zijn islamofobe en Europahatende gedoger. Eigen land eerst! Weg met de samenwerking, allemaal buitenlandse invloeden!

Dat hij zelf graag naar het buitenland gaat op kosten van wie dan ook, of in Brussel gaat winkelen met reiskosten van onze belastingcenten, mwah, detail!

Maar wat ben ik blij dat er een Europa is. Natuurlijk is er van alles te verbeteren. Maar dat is er in Nederland ook. Maar voor de generatie van na de oorlog is het een zegen. Lees de geschiedenis van Europa (kort overzicht) of van Nederland (ook even kort) en ontdek dat het een unicum is dat er al bijna 66 jaar geen oorlog is geweest in West-Europa. Dat heeft nog niet één generatie vóór ons mee mogen maken. De meeste mensen maakten er wel een paar mee in hun leven (vaak ook nog erg kort, vergeleken met tegenwoordig).

Dus zullen we nu maar even ophouden over dat Europa niets bijdraagt aan ons welzijn? Juist de economische verbondenheid zorgt voor stabiliteit, denk ik. Als je economisch van elkaar afhankelijk bent, dan hou je elkaar in evenwicht. Als je blijft praten met elkaar, is er altijd een oplossing. Ik wil dat graag zo houden in Europa.

5 gedachten over “Merkel erkent wat Rutte niet durft te zeggen: de politieke unie komt er gewoon”

 1. Ik ben zeker niet tegen de EU. Ik vind dat deze wel doorzichtiger en democratischer kan.

  Ik houd alleen niet van pogingen vanuit EU instanties om onze sociale zekerheid en sociale woningbouw de nek om te draaien.

  Ik voel me ook niet op mijn gemakt dat zaken als het rookbeleid centraal worden afgekondigd. Ik ben blij dat de horeca nu rookvrij is maar dat zou geen dictaat vanuit de EU moeten zijn maar een beslissing van de nationale politiek.

 2. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik ben blij dat de horeca nu rookvrij is maar dat zou geen dictaat vanuit de EU moeten zijn maar een beslissing van de nationale politiek.

  Ik ook. Bij ons willen ze altijd dat de beslissingen vanuit onze regio zouden komen, oftewel de gemeenteraad maar nooit zover als vanuit Den Haag opgelegd krijgen.

 3. Oorlogen waren er zat maar niet hier want hier is niks te halen. Dat halen kunnen wij veel beter en daarvoor voeren of ondersteunen wij de oorlogen om de grondstoffen in landen waar van 1 $ p/d moet worden rondgekomen want wij bepalen ook de prijs ervan. Liever betalen wij die oorlogen ipv de producent een redelijke prijs. Datzelfde geld voor goedkope arbeidskrachten in de werkplaatsen van de wereld, in zegmaar alles wat voorbij Israël ligt ten Oosten en ten Zuiden. En we oorlogen gewoon door.
  “‘Dus zullen we nu maar even ophouden over dat Europa niets bijdraagt aan ons welzijn? Juist de economische verbondenheid zorgt voor stabiliteit, denk ik. Als je economisch van elkaar afhankelijk bent, dan hou je elkaar in evenwicht. Als je blijft praten met elkaar, is er altijd een oplossing. Ik wil dat graag zo houden in Europa.”‘ Praten…?

 4. “Lees de geschiedenis van Europa (kort overzicht) of van Nederland (ook even kort) en ontdek dat het een unicum is dat er al bijna 66 jaar geen oorlog is geweest in West-Europa.”
  Maar West Europa is wel al die jaren in oorlog geweest , de slachtoffers zijn daardoor meer in het “buitenland” van Europa gevallen … De slachtoffers van Franco en Salazar zijn ook trouwens slachtoffers van een door “west” gevoerde oorlog waarbij “links”als een “binnenlandse “vijand werd behandeld …
  de grenzen die aan het “niet in oorlog zijnde “gebied worden gegeven zijn trouwens ook flink arbitrair , wat valt daaronder ?? De oorspronkelijke 6 ?? Alles ten westen van de lijn Zweden/ Duitsland / Oostenrijk / Italië ???
  En last but not least , door de ziekte “fascisme/ Nazisme “was de bevolking voor een paar generaties in zekere mate Immuun voor verwante populistische aandoeningen , die immuniteit is nu uitgewerkt , we zullen zien of oorlogen nog steeds uitblijven …

 5. De toestand van bijna-burgeroorlog in 1961-62 in Frankrijk (overgewaaid uit Algerije, waar een koloniale uitroeiingsoorlog gevoerd werd).

  De “Troubles” in de SIx Counties 1969-1999

  De onafhankelijkheidsstrijd in Baskenland

  De guerrilla in Zuid-Tirol

  De koloniale oorlogen van Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk en Portugal, Belgische interventies in Kongo.
  Maar voor de rest magge we niet moppere.

  De “vrede” in Europa is gekocht met het bloed van mensen in de “Derde Wereld”.
  Hiermee wil ik niet zeggen dat de wildersianen gelijk hebben over Europa. Ik wil alleen die zogenaamde vrede relativeren.

Reacties zijn gesloten.