Meerderheid Tweede Kamer wil ‘Wet werken naar vermogen’ controversieel verklaren

Eerder al liet het CDA weten dat ze bepaalde maatregelen, die gebracht werden als enorme verbeteringen voor Nederland, niet meer zien zitten, nu het gedoogwrak op de klippen is gelopen. Ook schijnen ze het boerkaverbod onwenselijk te vinden.

Maar nu wil de meerderheid in de Tweede Kamer die verdomde, achterlijke ‘Wet werken naar vermogen’ controversieel verklaren. Dat is goed nieuws voor Nederland. Gaan we toch nog weer een beetje fatsoen in dit land krijgen. Die wet was er alleen om mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen uit te buiten.

Nu nog even het PGB terug zoals het was, met misschien wat meer controle voor de fraudefiguren. Maar geen eindeloze bureaucratie graag. Dat dat is afgeschaft is wel zo belachelijk; dat er een paar zijn die frauderen wil toch niet zeggen dat je iedereen moet straffen? Dat is met een kanon op een mug schieten. Idioten!

9 gedachten over “Meerderheid Tweede Kamer wil ‘Wet werken naar vermogen’ controversieel verklaren”

 1. Het PGB debat is enorm vertekend door de druk van de gedoogconstructie.
  Veel feiten aangeleverd door gerenommeerde betrokken partijen uit de praktijk zijn volledig genegeerd.
  Feit: PGB-zorg is 30% goedkoper dan zorg in natura.
  Feit: Zorgverzekeraars Nederland kwamen bij onderzoek naar de fraudes nog niet boven 1% van het totale budget.

 2. Ja, dat is wel een van de geniepigste Henk Kampplannetjes die mooi niet door gaan.

 3. #1, “Het PGB debat is enorm vertekend door de druk van de gedoogconstructie.”

  Over alles moet je kunnen discussiëren, doch was de laatste tijd elke debat binnen dwingend extreem-rechtse kader gevoerd en daardoor inderdaad compleet vertekent. Het zou opnieuw moeten.

  “Feit: Zorgverzekeraars Nederland kwamen bij onderzoek naar de fraudes nog niet boven 1% van het totale budget.”

  Om PR-redenen en stemmingmakerij hebben de Zorgverzekeraars Nederland de fraude-kwestie aangehaald. Het is een belangrijk item, doch is het gebleken dat de percentages en omvang van de aangevoerde feiten meerdere malen kleiner is en helemaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld de traditionele CDA bezigheid – de bouw-fraude.

  Deze bruine regering heeft gefungeerd o.a. als verlengstuk van de Zorgverzekeraasr en banken.

 4. @#3 – Dat was juist het vreemde ervan, eigenlijk was het ZN (olv Hans Wiegel nogal liefst ) die aan heeft getoond dat het met die fraude in de PGB regeling wel meeviel. Inderdaad niet opvallend meer of minder in vergelijk met andere regelingen.
  Fraude is ook zeer moeilijk aantoonbaar van een verkeerd ingevuld formuliertje tot moedwillige oplichting, zoals bij alle regelingen.

  Geen argument om de boel zo te slopen in ieder geval en bezuiniging was ook geen argument, dus inderdaad wat mij betreft over die boel en zuiver op de graat.

 5. Je hebt trouwens niet eens een meerderheid van de Tweede Kamer nodig om een wetsontwerp of aangekondigde beleidsmaatregel controversieel te verklaren, het is al voldoende dat er een gerede kans bestaat dat er na de volgende verkiezingen geen Kamermeerderheid voor te vinden is.

  Let maar op, we gaan het wereldrecord “controversieel verklaard” breken. :mrgreen:

 6. Is er eigenlijk een soort van lijst, van alles wat wel/ niet/ mogelijk doorgaat? Ik zal wel stekeblind zijn, maar kan het nergens vinden.

  Deze zgn. ‘Wet werken naar vermogen’ dient per omgaande afgekapt te worden. En het liefst ook die voorgaande wet, uit de koker van VVD/ Rutte: de WWB. Net zo’n onwerkbaar monstrum.

  Los van voorstaande…dat hele VVD opdoeken, daar komt toch niets positiefs uit voor Nederland. Al die VVD’ers op een wegzinkend eilandje is mij ook goed. Maar dan Ton Elias als eerste, vanwege zwaarwegende redenen. :mrgreen:

 7. Helemaal eens met al het bovenstaande.Weg met alle rechtse plannetjes.We willen een sociaal en rechtvaardig maatschappij.Weg met de VVD.weg met de PVV en ook weg met het CDA.

Reacties zijn gesloten.