‘Meer dakloze jongeren als kabinet niet ingrijpt’

Een recordaantal jongeren heeft zich vorig jaar gemeld bij opvangcentra. Het gaat om ruim 8800 jongeren die dakloos waren of te maken hebben gehad met huiselijk geweld, meldt brancheorganisatie Federatie Opvang (FO).

Gezien het beleid van dit kabinet zal het alleen nog maar erger worden. Uitkeringen worden geknepen, voorzieningen worden afgeschaft. Alles moet minder behalve de snelheid op de snelweg, want dat geeft zo’n ‘vrij’ gevoel. Ook voorlichting over hoe om te gaan met geld zal wel geen voorrang krijgen op school. Er moet geproduceerd worden en vooral ook geconsumeerd, dus dan ga je dat niet afraden. Want koning Kapitalisme moet geëerd worden! Tja, en dat dat slachtoffers geeft, is net als in een oorlog. Bijkomende schade en onvermijdelijk.

In Nederland waren er eind 2010 18.000 daklozen, wat het aantal op dit moment is, is niet bekend. Volgend jaar gaat het CBS kijken wat dan de aantallen weer zijn. Ik zeg zonder verder onderzoek; het zullen er veel meer zijn dan die 18.000. Met dank aan Bruin I!

 

2 gedachten over “‘Meer dakloze jongeren als kabinet niet ingrijpt’”

  1. Er zullen vast veel katholieke priesters zijn die graag die jongeren verkrachten , Oeps; bedoel natuurlijk verzorgen …..

  2. we hebben gelukkig wel animalcops die er werk van maken als een hond geen deugdelijk hok heeft…

Reacties zijn gesloten.