“Mediahetze tegen Jeremy Corbyn is karaktermoord”

De Noor Jonas Fossli Gjersø werkt al tien jaar in Groot-Brittannië. Hij snapt de mediahetze tegen Jeremy Corbyn niet. “In Noorwegen zou hij een onopgemerkte doorsnee mainstream sociaal-democraat zijn. Dit is geen journalistiek maar karaktermoord.”

“Als Scandinaviër die al meer dan tien jaar in Groot-Brittannië leeft, is er niets dat me meer een buitenlander doet voelen dat de huidige verkiezingsstrijd voor het voorzitterschap van Labour. Zowal qua stijl als qua beleidskeuzes zou mijnheer Corbyn in Noorwegen een onopgemerkte mainstream doordeweekse sociaal-democraat zijn. Zijn politiek platform plaatst hem pal middenin de Noorse Labourpartij, waarvan de laatste voorzitter zo een breed gerespecteerd establishmentfiguur is dat hij na zijn ontslag de huidige secretaris-generaal van de NAVO werd.

En toch wordt hier in Groot-Brittannië een politicus die gelijkaardige beleidsvoorstellen maakt, die het fundament zelf zijn van het Noord-Europese model, gebrandmerkt als een extremist van extreem-links en een gevaar voor de maatschappij.

Wie heeft er dan gelijk? Is de Noorse Labourpartij een of andere gevaarlijke extremistische groepering die de uiterst linkse rand van het politiek spectrum bezet? Als dat zo is, dan volstaat een vluchtige blik op de Human Development Index van de VN om vast te stellen dat Noorwegen niet bepaald hard heeft geleden als gevolg van meerdere opeenvolgende door Labour gedomineerde regeringen. Of is het misschien eerder zo dat de portrettering van Corbyn door de Britse media en bij uitbreiding van zijn beleidskeuzes nogal worden overdreven en op de rand van karaktermoord balanceren is plaats van objectieve analyse en journalistiek bedrijven?”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be