Medewerker AfD verdacht van aanslag in Oekraïne

Manuel Ochsenreiter, een medewerker van AfD-Bondsdagafgevaardigde Markus Frohnmaier,  wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven een brandbomaanslag te plegen in Oekraïne.

Momenteel staan in Polen drie mannen terecht die ervan worden beschuldigd op 2 februari 2018 met Molotovcocktails een aanslag te hebben gepleegd op een Hongaarse instelling in de Oekraïense stad Uschorod. De verantwoordelijkheid voor de aanslag had vervolgens Oekraïense nazi’s in de schoenen geschoven moeten worden.

Volgens één van de verdachten heeft Ochsenreiter hem 1500 euro betaald voor het plegen van de aanslag. Vooraf kreeg hij 500 euro, het restant zou Ochsenreiter hem persoonlijk overhandigd hebben op het vliegveld Berlin-Tegel.

Ochsenreiter ontkent elke betrokkenheid bij de aanslag. Volgens hem zijn de beschuldigingen volledig gefabriceerd. De dader zou de schuld op hém af willen wentelen. Waarom de dader daarvoor een vrijwel onbekende AfD’er van het derde garnituur uit zou kiezen, is niet duidelijk. Het Poolse OM wil niet zeggen of het Ochsenreiter in staat van beschuldiging zal stellen.

Bron: Tagesschau